A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Danger Mouse Black Thought-tal készít hiphop lemezt, ami olyan lesz, mint egy rapper osztálytalálkozó

2022. május 12., 17:40

A The Roots rappere, Black Thought és a kísérletező hajlamú, sokféle zenei stílusban megmerítkezett sztárproducer, Danger Mouse 2005-ben ismerkedtek meg egymással. El is kezdtek közös számokon dolgozni, de akkor végül nem lett a dologból semmi. Bő 15 évvel később Danger Mouse kedve ismét megjött egy igazi hiphop lemezhez, ezért megkereste az MC-t, akivel ezúttal nemcsak készítettek pár számot, de augusztusban jön a közös lemez is egy rakás jól csengő nevű közreműködővel.

Danger Mouse rengeteg mindenkivel dolgozott együtt az elmúlt bő másfél évtizedben, elég csak Becket, a Gorillazt, a Parquet Courts-t, a Red Hot Chili Pepperst vagy a Black Keys-t említeni, illetve zenekarait, a Gnarls Barkley-t, a Broken Bells-t és a ROME-ot. Ezek egyike sem volt hiphop, még ha valamennyit mindegyik tartalmazott Danger Mouse fő zenei stílusából.

A hosszú hiphoptalanság végül meghozta a producer kedvét és étvágyát, aki úgy döntött, újra hiphop lemezt fog készíteni. Megkereste a The Roots rapperét, Black Thought-t, hogy vegyék fel a bő 15 évvel korábban elengedett fonalat, és össze is hozták az augusztus 12-én, a BMG gondozásában megjelenő Cheat Codes című albumot. Aminek munkálataiban elég tekintélyes közreműködői csapat is részt vett, szép kis all-star társaság jött össze a lemezhez: Run the Jewels, A$AP Rocky, Raekwon, Michael Kiwanuka, Joey Bada$$, Conway the Machine, sőt még a 2020 októberében elhunyt MF Doom is.

A megjelenés előtt álló nagylemezről Danger Mouse és Black Thought már meg is osztották az első kislemez-dalt, aminek No Gold Teeth a címe, és ami alapján már hallgatnánk is a teljes albumot. De hát várni kell augusztus 12-ig.

Kezdjük a hetet egy új Norah Jones dallal!
febr. 26., 10:24