A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dark Horses: XIII – visszatérő klipdal a Budapestre is visszatérő brit zenekartól

2017. november 29., 20:51

A Horrors november 30-ra kiírt budapesti koncertje után négy nappal, december 4-én egy másik hasonló sötét posztpunkos hátterű brit rockzenekar is érkezik a Dürer Kertbe: a brightoni Dark Horses tagjai az előző évtizedfordulón a Kasabian védenceiként tűntek fel közös fellépéseken (Tom Meighan frontember közös számot rögzített velük és a kliprendező W.I.Z. is készített nekik videókat), a stúdiófelvételeiknek pedig a Death In Vegas-vezér Richard Fearless volt a keverő-producere. Három év után most egy új kislemezzel térnek vissza, melyhez egy Király művésznevű táncosnővel forgattak klipet.

A szájharmonikán, csörgőn és gitáron is játszó svéd énekesnő Lisa Elle vezette – és a Budapesten áthaladt 2014-es turnéja óta egy Anastasia Zio nevű olasz basszistalányt is soraiban tudó – Dark Horsesnak mindig fontos volt az egységes, fekete-fehér esztétikájú vizualitás (az állandó fotósukat, Ali Tollervey-t is zenekartagnak tekintik), és a XIII című visszatérő kislemezdalukhoz is artisztikus klip készült – berlini helyszíneken, Tigo Saul Sanchez (ZZGLAM, ByeSix) vizuálművész-rendezővel és a Király művésznevet (ékezettel, magyarul írva) használó Marta Antinucci olasz koreográfus-táncosnővel.

.
összeállítás a zenekar kislemez- és klipdalaiból, az elmúlt öt évből – köztük az Alone 2013-as videója W.I.Z. rendezésben:

LIVE ON HUNGER
BOXING DAY
RADIO
SATURN RETURNS
ALONE
TRAPS

a Doors 1968-as  Hello, I Love You című klasszikusának 2014-es Dark Horses-feldolgozása:

.
a 2014-es Hail Lucid State album címadó dala. . .

. . .és a lemez többi kilenc száma:

.
a 2013-as Fugitive Atmospheres EP-n a Black Rebel Motorcycle Club egyik frontembere, Robert Levon Been is énekel egy dalban:

.
a teljes 2012-es Black Music debütalbum, a saját szerzemények közt egy Talking Heads-feldolgozással, a Road To Nowhere-rel:

a Count Me In című szám a Kasabian-énekes Tom Meighan közreműködésével a 2012-es albumverzióban. . .

. . .és élőben 2010 augusztusában a két zenekar közös Brixton Academy-fellépésén…

…ahol egy órával később a Kasabian koncertjén a West Ryder Silver Bullet című dalba Lisa szállt be énekelni:

.
a kliprendező W.I.Z. (született: Andrew Whiston, 1962) Strait Street című 2012-es máltai kisfilmje a Dark Horses zenekarral:

.
Lost On Hunger
– W.I.Z. a Live On Hunger című Dark Horses-dalra a Louise Brooks főszereplésével készült 1929-es Egy perdita naplója című Georg Wilhelm Pabst-filmből is összevágott egy videót:

.
Lisa Elle a tavalyi Sziget Fesztiválon az UNKLE vendégénekesnőjeként:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08