A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dark Mark vs. Skeleton Joe feat. Duff McKagan: Living Dead – klip Mark Lanegan projektjéhez

2021. október 31., 16:52

A hajdani Screaming Trees-/Queens Of The Stone Age-énekes Mark Lanegan és az Icarus Line poszt-hardcore zenekar éléről 2015-ben szólópályára tért Joe Cardamone egy éve hirdették meg duóprojektjüket Dark Mark vs. Skeleton Joe név alatt, majd az idén júniusra csúszott programadó kétszámos Dark Mark Theme/Skeleton Joe Manifesto kislemezük után október közepére további 14 dalt tartalmazó debütalbumukat is bejelentették a No Justice című felvétellel. Most Halloweenhez igazítva az első klipjüket is közzétették a lemez Living Dead című nyitódalához, melyben a Guns N’ Roses-basszista Duff McKagan is szerepel.

Duff már a kilencvenes évek óta nagy barátja a szintén 1964-es születésű Marknak, több lemezén is közreműködött (legutóbb basszusgitáron a 2013-as Imitations feldolgozásgyűjtemény néhány dalában), 2016-ban még az It’s So Easy című GNR-klasszikust is együtt adták elő az Afghan Whigs-frontember Greg Dullival a Gutter Twins egy jótékonysági fellépésén, legutóbb pedig tavaly decemberben Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson és Waylon Jennings alkalmi country szupergruppjának 1985-ös névadó Highwayman slágerét is feldolgozták olyan további zenészhaverokkal, mint a Modest Mouse-főnök Isaac Brock, a Death Cab For Cutie-frontember Ben Gibbard, a Foo Fighters-basszista Nate Mendel és a Walking Papers-vezér Jeff Angell.

Mark a szintetizátoros-elektronikus alapú goth-rockos Dark Mark vs. Skeleton Joe duóprojekt albumának nyitódalához is Dufftól kért basszustémát, és ehhez a számhoz forgatta az első klipet is Joe-val – és rémisztő rockfogsoraikkal.

a két hete megjelent teljes Dark Mark vs. Skeleton Joe debütalbum:

1. Livin Dead
2. No Justice
3. Lost Animals
4. Hiraeth
5. Lay Me Down
6. No Way Out
7. Turning In Reverse
8. Burned
9. Crime
10. Sanctified
11. Traction
12. Red Morning Sun
13. Cold Summer
14. Sunday Night 230 AM
15. Basement Door

.
Duff McKagan közreműködése organistaként és dobosként Mark Lanegan 2001-es Field Songs szólóalbumának Fix című dalában . . .

. . .és vokalistaként a Mark Lanegan Band 2004-es Bubblegum nagylemezének Strange Religion című számában:

.
Duff 2016-ban Mark és az Afghan Whigs-főnök Greg Dulli közös The Gutter Twins duóprojektjének egy Los Angeles-i fellépésén az It’s So Easy című 1987-es Guna N’ Roses-számmal és a You Can’t Put Your Arms Around A Memory című 1978-as Johnny Thunders-dallal:

.
ráadásként itt van Joe Cardamone idén februárban indított Quarentina dal- és videosorozatának nyárra összeállt albuma is. . .

Laws
Dead Sky
Flowers
Nine Of Swords
New Moon
Lisbon
Count In Sevens
Nite Theme (Rock N Roll Girls)
Crushed Skull
Sabbath
Yeshua
Cluster B (feat. Alex Zhang Hungtai)
Day Six
Red Flag
Dec Piano
Revelations
The Tower
Baby Blue
Ur So Cool 2

. . .és a záró Ur So Cool 2 kislemezének USA című B-oldalas száma júliusból:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39