A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Darkside: The Limit – Nicolas Jaar és Dave Harrington duójának új Spiral albumáról

2021. április 8., 17:22

A chilei-amerikai DJ-producer/billentyűs-énekes Nicolas Jaar a három 2020-as stúdióalbuma (Against All Logic 2017-2019, CenizasTelas) után most 2021-re is bejelentett egy új nagylemezt – az újjáalakult Darkside-dal, melynek másik tagja, a multiinstrumentalista Dave Harrington is elég aktív volt az elmúlt két évben (a Dave Harrington Group 2019-es Pure Imagination, No Country albumával és tavalyi Investigate & Enjoy kislemezével). A duó Psychic debütalbumát nyolc évvel követő Spiral című második Darkside-sorlemezről most egy újabb beharangozó dalt is kapunk a télen már közzétett Liberty Bell mellé.

A pszichedelikus-experimentalista páros 2018 nyara óta dolgozik az új felvételeken, de csak tavalyra tisztult le a visszatérő stúdióalbum anyaga (az új stúdiófelvételek közzététele előtt ősszel még egy régi koncertfelvételt is megjelentettek Psychic Live July 17 2014 címmel). „Számunkra a Darkside kezdettől fogva egy jam band volt, olyasmi, amivel a ráérő időnkben foglalkoztunk. Azért álltunk újra össze, mert már alig vártuk, hogy újból örömzenélhessünk együtt” – mondja  Jaar. „Úgy éreztük, újra itt az ideje. Ezzel a zenekarral olyan dolgokat csinálunk, amit külön sosem tennénk” – teszi hozzá Harrington.

A Spiral album július 23-án érkezik, de a mai lemezbejelentéshez egy második beharangozó számot is bemutattak The Limit címmel.

a Spiral album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

1. Narrow Road
2. The Limit
3. The Question Is To See It All
4. Lawmaker
5. I’m The Echo
6. Spiral
7. Liberty Bell
8. Inside Is Out There
9. Only Young

Desperate Journalist: Fault – klipdal az új Maximum Sorrow! albumról
ápr. 14., 13:22
Royal Blood: Boilermaker – ​klip a Queens Of The Stone Age vezérével felvett számhoz
ápr. 13., 20:14
Mick Jagger & Dave Grohl: Eazy Sleazy – karanténdal a Rolling Stones- és Foo Fighters-vezérektől
ápr. 13., 18:25
Danny Elfman – klipdalok a filmzeneszerző 37 év után bejelentett szólóalbumáról
ápr. 12., 18:33