A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dave Grohl és Slash is beszédet mondott Lemmy temetésén

2016. január 10., 17:29

Motörhead frontemberének végső búcsúztatásán ott volt a majdnem teljes rock ‘n’ roll arcvonal. A Los Angeles-i szertartáson többek közt Dave Grohl és Slash is érzelmekkel teli beszédben emlékezett meg a karácsonykor elhunyt Lemmy Kilmisterről.

lemmyf

Január 9-én, Los Angelesben helyezték örök nyugalomra a december 28-án elhunyt Lemmyt, a szertatáson pedig – túlzás nélkül állítható – a komplett rock’n’roll szakma képviseltette magát. Ahogy arról az NME beszámolt, a temetésen többek közt Dave Grohl és Slash is felszólalt, hogy fel-s megidézzék a Motörhead frontemberét valamint, hogy tósztot mondjanak a tiszteletére.

https://www.youtube.com/watch?v=qLXQ6v8WxME

Grohl a pódiumon Lemmyvel való első találkozását eleveníti fel, majd egy Little Richard dalból, a Precious Lord Take My Handből idézve zárta beszédét. Slash ezzel szemben példaként állította be Lemmyt, mint az embert, „akivé titkon mi is lenni akartunk.” A szertartáson rajtuk kívül a Judas Priest Rob Halfordja és az Anthraxból ismerős Scott Ian is felszólalt, úgy fogalmazva „Lemmy megmutatta nekünk, hogyan válhatunk valódivá.”