A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dave Grohlt durván megszállja egy démon a Foo Fighters horrorfilmjének trailerében

2022. január 12., 14:52

Dave Grohl, ez a hiperaktív, túlmozgásos, de nagyon szimpatikus zenész figura egyik nap gondolt egyet és megírta egy horrorfilm forgatókönyvét, majd némi finomítást követően leforgott belőle az a trash horror-vígjáték, aminek főszerepeiben a Foo Fighters tagjait láthatjuk. A Studio 666 címet viselő mozit februártól játsszák az amerikai mozik, mutatjuk a trailerét, hátha eljut hozzánk is valamikor.

A történet szerint a Foo Fighters tagjai, akik természetesen önmagukat játsszák a filmben, a kaliforniai Encinóba utaznak, hogy ott egy kastélyban megírják és felvegyék 10. nagylemezüket. Az alkalmi stúdió azonban kísértetjárta, így borítékolható az átváltozás meg a gyilok. A Studio 666 című filmet persze nem kell túlgondolni, nem fogja megreformálni se a filmművészetet, de még a horrort sem, a lényeg, hogy Dave Grohlék másfél órán keresztül bohóckodhatnak és közben pedig szól a banda zenéje. A filmet sem egy rutinos filmrendező, hanem az a BJ McDonnell rendezte, aki eddig jórészt Slayer videókat forgatott. A Studio 666-ban egyébként néhány profi is szerepet kapott: Will Forte elsősorban vígjátékokból ismert, Leslie Grossmann az American Horror Story című tévésorozatból, Jeff Garlin a The Goldbergs című sitcomból, Jenna Ortega pedig a You és a Jane the Virgin című sorozatokból.

Apró érdekesség, hogy a Foo Fighters 10. nagylemeze egyébként már megjelent, méghozzá 2021 február 5-én Medicine at Midnight címmel.