A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

David Bowie gyémántrabláshoz írt zenét

2015. szeptember 23., 20:20

Immár hivatalosan is megerősítették, David Bowie jegyzi a Sky legújabb szériájának, a balkáni gyémánttolvajok életéből merítő The Last Panthersnek főcímdalát. Bowie több, mint 20 éve nem írt dalt tévésorozathoz.

012214bowie

David Bowie írta a Sky legújabb sikersorozataként beharangozott The Last Panthers legfőbb betétdalát – számolt be róla a Hollywood Reporter. A lap értesülései szerint Bowie a hatrészes széria rendezőjével Johan Renckkel való találkozást követően szinte rögtön el is készítette a sorozattal azonos munkacímű szerzeményt. „A fiatalságom egyik ikonját szerettem volna felkérni, hogy komponáljon ehhez a projekthez, ám végül egy istent kaptam” – nyilatkozott elragadtatva Renck, aki saját bevallása szerint soha nem gondolta volna, hogy egy olyan kaliberű zenész, mint Bowie valaha is igent mondana a felkérésére.

„A zene, amelyet nekünk készített tökéletesen képviseli mindazt, amelyről a Last Panthers szólni fog: sötét, borongós, ám gyönyörű pillanatokban teljes és a szó lehető legjobb értelmében véve szentimentális. Akárhogy is, Bowie jelenléte az egész munkafolyamatot végigkísérve mindnyájunkat inspirált, ez pedig az epizódokon és érződni fog. Még mindig alig merem elhinni, hogy mindez valóban megtörtént.”

A Samantha MortonTahar Rahim és John Hurt főszereplésével októberben debütáló hatrészes minisorozat a Pink Panthers a szerb, horvát és motenegroi tagokból álló nemzetközi bűnszervezet gyémánttolvaj akcióit dolgozza fel. Az Interpol által is körözött több, mint 200 tagú rablóbandára mindeddig több, mint 150 nagyértékű ékszerlopást bizonyították rá, melyek során az eltűnt ékszerek összértéke meghaladja a 200 millió dollárt. A Sky Atlantic és a CanalPlus bábáskodásával született sorozatot Marseilleben, Belgrádban, Montenegroban és Londonban forgatták.

BUDAPEST TELI VAN FALUVAL – INDUL A RADNÓTI SZÍNHÁZ PODCAST-SOROZATA
nov. 20., 16:45