A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

David Bowie hamvait titokban szórták szét a Burning Man fesztiválon

2016. szeptember 12., 19:39

Az énekes keresztfia valóban engedélyt kapott David Bowie özvegyétől, hogy a hamvak egy részét a nevedai sivatagban zajló Burning Man fesztiválon, rituális szertartás keretein belül szórja szét. A teljes titokban zajló búcsúztatásra a fesztivál saját szentélyében került sor, mintegy hetven fő részvételével.

David-Bowie-Id-Rather-Be-High-7701

David Bowie fizikálisan is a Burning Man részévé vált, miután hamvainak egy részét a nevadai sivatagban zajló pszichedelikus fesztiválon szórták szét. Az E! magazin információ szerint Bowie özvegye, Iman valóban engedélyt adott a januárban elhunyt énekes keresztfiának, hogy a hamvak egy kisebb porcióját a Burning Man-en szórják szét.

A lap szerint a döntés annak fényében született, hogy Bowie a fesztivál 1986-os kezdete óta kiállt a esemény mögött húzódó idea, az autonóm művészeti és emberi szabadság, a világon kívüli világ elve mellett.

A titokban zajló, búcsúztató szertatásra, melyen mindössze hetvenen vettek részt a fesztivál területén felépített szentélyben, a The Temple of Black Rock City-ben került sor, mely építmény az esemény végeztével rituális keretek közt vált lángok martalékává.

A temetésen jelenlévő szemtanú szerint már a templomba vezető út során Bowie zenéjét hallgatták, a legtöbb gyászoló pedig a zenész klasszikus villám-festését viselte az arcán.