A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

David Bowie tiltólistás első filmje még mindig hátborzongató

2016. február 9., 16:43

David Bowie a hetvenes években vált színészként felkapottá, de első filmes alakítása a hatvanas évek derekára datálható. Az énekes Michael Armstrong tiltólistás rövidfilmje, a The Image hátborzongató karaktereként esett át a vásznon való szereplés tűzkeresztségén.

david-bowie-the-man-who-fell-to-earth

1966-ban mindössze három nap alatt forgatták le Michael Armstrong The Image című filmjét, melynek egyik főszereplője nem volt más, mint a színészi pálya ötletével akkoriban még csak barátkozó David Bowie. A Dangerous Minds megemlékezéséből kiderül, a 14 perces rövidfilmet eredendőleg 1967-ben, Bowie debütálóalbumával egy évben szerették volna megjelentetni, azonban a film a benne látható erőszak miatt az első filmek közt volt, melyeket „X” besorolásuk miatt több, mint két éven keresztül visszatartottak a brit piacon.

Érdekesség, hogy The Image-ben Bowie mellett ugyan az a Michael Byrne játszik, aki később az Indiana Jones-filmek visszatérő náci karaktereként futott be szép karriert. Az Open Air Radio, a hét legjobb Bowie-filmet tömörítő listája ide kattintva böngészhető.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33