A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

David Byrne és Jake Gyllenhaal a Saturday Night Live műsorában

2020. március 1., 16:05

Az amerikai komikus John Mulaney már a decemberi John Mulaney And The Sack Lunch Bunch című Netflix-varietéműsorában is szerepeltette egy-egy dallal az ex-Talking Heads-frontember David Byrne-t és a filmsztár Jake Gyllenhaalt, de múlt éjszaka a Saturday Night Live tévéadás vendég-műsorvezetőjeként is együtt énekelt velük.

A 67 éves David Byrne az utóbbi hónapokban a legutóbbi American Utopia albumára épülő azonos című Broadway-show-jával brillírozik, melybe a címadó lemez dalai mellett négy év és fél évtizedes karrierjének korábbi állomásairól is válogatott szerzeményeket, a Talking Heads-slágerek mellett például a St. Vincenttel vagy Fatboy Slimmel készített lemezeiről is. Az SNL e heti zenészvendégeként a Once In A Lifetime című 1981-es Talking Heads-klasszikust és azt a Toe Jam című 2008-as dalt adta elő, amit eredetileg Norman Cook (azaz: Fatboy Slim) és Dizzee Rascal társaságában rögzített a sztárparádés The BPA (azaz: The Brighton Port Authority) tánczenei projekt I Think We’re Gonna Need A Bigger Boat albumára.

Once In A Lifetime

Toe Jam

.
A múlt éjszakai Saturday Night Live műsor másik zenés produkciója, a koronavírus-hisztéria tükrében repülőtéri sztereotípiákkal játszó Airport Sushi szkeccs, melyben több híres musical (Az operaház fantomja, West Side Story, Annie, Wicked stb.) dalainak paródiái után a 7. percnél David Byrne is megérkezik a Road To Nowhere című 1985-ös Talking Heads-sláger átiratával, melyben szerepel az adás meglepetésvendége, a 4:35-nél felbukkanó Jack Gyllenhaal is pizsamás utasként repülve.

.
David Byrne visszaemlékszik korábbi Saturday Night Live-szerepléseire, köztük egy 1979-es Talking Heads-fellépésre:

.
David Byrne, John Mulaney és az SNL-komikusnő Heidi Gardner a műsor beharangozó szpotjaiban:

Billie Eilish & Rosalía: Lo Vas A Olvidar – klipduett a spanyol énekesnővel az Eufória sorozathoz
jan. 21., 17:59
Weezer: All My Favorite Songs – klipdal az OK Human meglepetésalbumról
jan. 21., 12:06
Caroline Polachek: Lover To Lover (for Syd Barrett) -válaszdal a néhai Pink Floyd-frontembernek
jan. 20., 23:18
TRZTN – klipdalok a Yeah Yeah Yeahs énekesnőjével és az Interpol frontemberével
jan. 19., 23:46