A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

David Lynch feat. Jack Cruz: The Flame Of Love – kétszámos kislemez egy szerelmes majommal

2020. január 27., 10:38

David Lynch amerikai filmrendező a Chrysta Bell-lel felvett 2016-os Somewhere In The Nowhere EP és a 2017-es Twin Peaks-szezon két filmzenelemeze után 2018 végén az Angelo Badalamentivel közös Thought Gang avantgárd dzsesszprojektének negyedszázadon át dobozban pihenő albumát adta ki, 2019-ben az experimentalista DJ-producer Flying Lotusszal jegyzett egy spoken word számot és klipet (Fire Is Coming) – most 2020-ban pedig egy kétszámos kislemezt jelentet meg What Did Jack Do? című rövidfilmjének beszélő majmával, Jack Cruzzal.

Lynch 2017-ben feleségével, Emily Stofle színésznővel és pár állatszereplővel forgatott egy negyedórás fekete-fehér kisfilmet, ahol a negyvenes-ötvenes évekbeli film noirok stílusában nyomozóként vallat egy gyilkossággal gyanúsított beszélő majmot, hogy ismerje be: ő lőtte le szerelmének, egy Toototabon nevű csirkének az udvarlóját. A vicces olcsó filmtrükknek köszönhetően emberi szájmozgással (és Lynch eltorzított nazális hangján) válaszolgató kis főemlős a történet egy pontján dalra fakad, hogy szerelméről énekeljen.

Ez a True Love’s Flame című szám eddig csak a pár kiállításon és fesztiválon bemutatott rövidfilmben volt hallható, ám az a rendező 74. születésnapján, 2020. január 20-án a Netflixre is felkerült, majd a hétvégén maga a betétdal is megjelent a kétszámos The Flame Of Love kislemezen, egy eddig publikálatlan Dancin’ In The World Of Love című B-oldalas szerzemény társaságában (a fizikai vinyl formátum csak tavaszra várható, de a digitális verzió már elérhető). Lynch mindkét kompozíciót legutóbbi albumainak társszerző-zenész-hangmérnök-producerével és mozgóképes munkáinak zenei szerkesztőjével, Dean Hurley-vel közösen írta és rögzítette.

a teljes What Did Jack Do? kisfilm a Netflixen:
http://netflix.com/watch/81226955

.
a Jack Cruz-filmdal egy négy évtizeddel korábbi párdarabja, az 1977-es Radírfej film In Heaven (Lady In The Radiator Song) betétdala. . .

. . .amit többek között feldolgozott a Pixies is 1987-ben, és a Miranda Sex Garden is 1993-ban. . .

. . .ezen a koncertvideón pedig az eredeti színésznő, Laurel Near 2015-ös előadásában hallható:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59