A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Deap Vally: Digital Dream EP – Soko és a Kills-gitáros Jamie Hince közreműködésével

2021. február 26., 7:41

Az amerikai Deap Vally rockduó – Lindsey Troy gitáros-énekesnő és a dobos-vokalista Julie Edwards – a 2016-os Femejism nagylemez óta kollaborációs üzemmódban van. A Flaming Lipsszel közös tavalyi Deap Lips-albumuk után a négyszámos idei Digital Dream EP-jükről már hallhattuk a Look Away-t a Warpaint-basszistalány jennylee-vel és a High Horse-t Peaches és KT Tunstall szereplésével (az előbbihez azóta klipet, az utóbbihoz videosorozatot is kaptunk), és most itt a másik két dal is, melyekben a francia színész-énekesnő SoKo és a Kills-főnök Jamie Hince a közreműködők.

A színésznőként már három idei filmbemutatóban (Little Fish, Mayday, A Good Man) is szereplő Stéphanie Sokolinski, azaz Soko a tavalyi Feel Feelings nagylemezét Warpaint-, Chairlift-, Babyshambles-, Klaxons-, MGMT-, DIIV- és Beach Fossils-zenészekkel és Sean Lennonnal vette fel, de közben még arra is szakított időt, hogy összedobjon egy számot régi barátnőivel, a Deap Vally-csajokkal, akiknek már az első albumuk turnéjára is beugrott zenélni egy 2014-es lemezboltkoncerten.

A ma megjelent új Deap Vally-EP címadó Soko-kollaborációjának, a Digital Dreamsnek plusz érdekessége, hogy a Last Shadow Puppets/Mini Mansions-basszista Zach Dawes is penget benne, míg a szintén mától meghallgatható Shock Easy című záródalhoz a kiinduló gitártémát a Kills duó angol tagja, Jamie Hince adta és a végső produceri feladatkört is ő vállalta magára.

a Deap Vally és Soko közös Digital Dreams szerzeménye:

a Shock Easy című szám a Kills-gitáros Jamie Hince-szel:

.
a Warpaint-basszistalány jennylee-vel közös Look Away ma reggel közzétett klipje:

.
a héten bemutatott háromrészes kisfilm a KT Tunstall és Peaches társaságában készített High Horse című dal felvételeiről:

.
a teljes négyszámos Digital Dream EP itt hallható:

Look Away (with jennylee of Warpaint)
Digital Dream (with SoKo & Zach Dawes of The Last Shadow Puppets/Mini Mansions)
High Horse (with KT Tunstall & Peaches)
Shock Easy (with Jamie Hince of The Kills)

.
Soko a február elején bemutatott Little Fish filmben, a zeneszerző Keegan DeWitt-tel közös See You In The Dark című betétdalban. . .

. . . a Mayday című filmben, melynek január végén a Sundance Fesztiválon volt a premierje. . .

. . .és a francia mozikba márciusra várható A Good Man című filmben a transznemű férfit játszó Noémie Merlant partnereként:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39