A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Death In Vegas: You Disco I Freak – új szám +FRISSÍTÉS: a teljes Transmission album Sasha Grey-jel

2016. március 12., 2:24

Richard Fearless két évtizede működő – és 2012-ben Prodigy-előzenekarként a Budapest Sportarénába is eljutó – pszichedelikus dance-rock projektjének, a Death In Vegasnak az eddigi lemezein olyan neves vendégénekesek szerepeltek, mint Iggy Pop, Paul Weller, Bobby Gillespie (Primal Scream), Jim Reid (The Jesus And Mary Chain), Liam Gallagher (Oasis), Ranking Roger (The Beat), Hope Sandoval (Mazzy Star), Katie Stelmanis (Austra) vagy Dot Allison. A fél évtized után idén májusban érkező új Transmission albumon az egykori pornószínésznő, Sasha Grey lett a fő énekes közreműködő – a vele készült You Disco I Freak kislemezdal itt már hallható is.

A zenei karrierjét tekintve főleg indusztriál és experimentális zajzenékben mozgó, DJ-ként és 2008-2013 között egy aTelecine nevű együttes tagjaként is aktív Sasha Grey (született: Marina Ann Hantzis, 1988) az utóbbi években közreműködött már a Current 93, az Infected Mushroom meg a Throbbing Gristle-utódprojekt X-TG lemezein is, és a Death In Vegas vezérével is épp Throbbing Gristle-rajongásuk hozta össze őket (a fenti nyitóképhez felhasznált januári fotóján Sasha az elhunyt David Bowie előtt tisztelgő sminkben látható).

deathinvegas-16-artwork2

A május végén megjelenő Transmission című új DIV-nagylemezen, melyre a billentyűs-programozó Richard Fearless (született: Richard Maguire, 1971) többek között a Metal Box nevű londoni stúdiójával szemközti acélüzemnek és a környékbeli állandó repülőgép-forgalomnak a zajait is felvette, Sasha Grey dalszövegíróként is közreműködött az általa énekelt számokban. Elsőként meghallgatható kollaborációjuk, az album „disszonáns, repetitív, elszállt hi-NRG techno” jellemzéssel bemutatott You Disco I Freak című első kislemezdala hivatalosan április 1-jén jelenik meg, de a premierjét már március 11-én megtartották a BBC Radio 6 Music adón Lauren Laverne műsorában:

FRISSÍTÉS: a dal áprilistól már a YouTube-on, alatta pedig a május 27-én megjelenő Transimission album számlistája és borítója!

FRISSÍTÉS 2: a teljes Transimission album itt már megjelenés előtt meghallgatható!

Metal Box
Consequences Of Love
Transmission
Mind Control
Flak
Sequential Analog Memory
Arise
You Disco I Freak
Strom
Transwave

deathinvegas-transmission

.
a You Disco I Freakhez hasonló hangulatban itt van Richard Fearless és Sasha Grey közös kedvencétől, a Genesis P-Orridge vezette indusztriál-úttörő brit Throbbing Gristle együttestől a Hot On The Heels Of Love című 1979-es dal Cosey Fanni Tutti énekesnő suttogásával:

.
a Death In Vegas 2002-es Hands Around My Throat klipdala, melyben az amerikai Adult együttes énekesnője, Nicola Kuperus hallható, miközben a videóban Emmanuelle Seigner francia színésznőt látjuk:

a Dirge című 1999-es Death In Vegas-szám a skót Dot Allison énekével. . .

. . . és a szintén az 1999-es The Contino Sessions albumról való Aisha című szám Iggy Pop dumájával és Terry Richardson rendezésében:

.

Sasha Grey a brit Current 93 kollektíva 209-es Aleph At Hallucinatory Mountain albumának As Real As Rainbows című felvételén:

Sasha az aTelecine tagjaként, az együttes egy 2010-es számában, az It’s All Write-ban:

Sasha az Afraid című 1970-es Nico-szerzeményt énekli az egykori Throbbing Gristle-tagok X-TG projektnév alatt kiadott 2012-es Desertshore/The Final Report feldolgozásalbumán:

egy tavaly őszi közreműködés a Fields Of Grey című Infected Mushroom-számban:

.
az egykori pornósztár zenei karrierje hálás internetes humorforrás, itt például épp Pink Floyd-prizmaszerepben ábrázoltatik:

sasha-pinkfloyd1

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51