A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Debütált a Black Sabbath életműve előtt tisztelgő balettelőadás, Tony Iommi volt a meglepetés fellépő

2023. szeptember 26., 17:07

Mielőtt bárki megijedne, a baletthoz szinte semmit nem konyító, 75 éves gitárkirály, a heavy metal riffelés feltalálója nem táncolt, viszont gitározott egyet, és ezt még a közönség sem tudta előre. Fel is pörgött tőle a közösségi média Birminghamben, ahol a darabot bemutatták, és ahol a zenekar is megalakult.

A hétvégén mutattták be a Birmingham Royal Ballet új előadását, melynek címe Black Sabbath: The Ballet. Ez egy nem szokványos tisztelgés a zenekar előtt, ami többek szerint Birmingham városának legnagyobb kulturális ajándéka a világ számára, és ezzel a véleménnyel mi sem szállunk vitába.

Az ötlet, hogy Black Sabbath tematikájú balettelőadás készüljön, a kubai Carlos Acosta fejéből pattant ki, aki 2020-ban lett a Birmingham Royal Ballet művészeti vezetője. A balettművész egy olyan előadással akart előrukkolni, ami megdobja a jegyeladásokat és a világ figyelmét is a városra irányítja. Így jött képbe a Black Sabbath. A művészeti vezető pedig találkozott Tony Iommival, hogy átbeszéljék a dolgot. Bár a gitáros kimondottan szkeptikus volt, de annyira lenyűgözte Acosta szenvedélyes hozzáállása a tényleg kissé bizarr ötlethez, hogy elég hamar a projekt megvalósítása mellé állt.

A műsorfüzet szerint összesen nyolc Black Sabbath klasszikushoz készült koreográfia, és még azt is leírták, hogy a táncosok mellett egy heavy metal gitáros is műsor része lesz. Csak azt nem árulták el előre, hogy a premieren ez a személy maga Tony Iommi lesz. A gitáros színpadra lépése pedig óriási meglepetést okozott, ő pedig szemmel láthatóan nagyon élvezte a műsort. Bár a későbbiekben is olykor még ő fog pengeti egy-egy előadáson, de általában más gitárosok állnak majd színpadra.

Ez a videó pedig még a próbafolyamat során készült:

Szerző:
PJ Harvey karácsonyi ajándéka a rajongóknak egy új koncertfilm
dec. 10., 15:15