A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Depeche Mode-feldolgozás At The Drive-In- és Le Butcherettes-tagoktól

2016. február 10., 15:36

Napjaink egyik legvagányabb rockercsaja, a mexikói-amerikai Le Butcherettes-frontleány Teri Gender Bender (született: Teresa Suárez, 1989) már többször – saját zenekara egy régebbi felállása és új albuma mellett a Bosnian Rainbows és Kimono Kult nevű együttesekben is – dolgozott együtt a Mars Volta egykori zeneszerző-gitáros-producerével, Omar Rodríguez-Lópezzel. Márciustól egy közös At The Drive-In/Le Butcherettes-turnét is lenyomnak, de előtte még kiadtak egy Depeche Mode-feldolgozást a groove-os modern blues-rockban nyomuló baltimore-i With Lions tagjaival.

A With Lions alapító tagjai, Woody Ranere és a bajszos Christian Celaya egy produkciós céget is vezetnek WLP (With Lions Productions) néven: zenész-hangmérnöki munkáktól reklám- és egyéb alkalmazott zenéken át a sound designig elég széles a profiljuk, szerződtetett művészeik közé tartozik Teri és Omar is (ő szólóban is és Antemasque nevű legfrissebb zenekarával is). Ranere és Celaya egy ideje már terveztek alkalmi kollaborációkat a WLP-hez tartozó előadókkal, és ennek egyik ékes példája lett Omarral és az érzéki alt hangú Terivel ez a friss Depeche Mode-átirat – stílszerűen Dave Gahanék egy blues-rockosabb hangvételű számából, az 1993-as I Feel You-ból.

emlékeztetőül itt a dal Depeche Mode-féle eredetije Anton Corbijn klasszikus klipjével:

.
mutatóba itt van a With Lions idei albuma, a januárban megjelent Fast Luck is:

sajtófotó az aktuális triófelállásról, Woody Ranere és Christian Celaya közt fekete multiinstrumentalista Josh Thomasszal

withlions3-2

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39