A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Depeche Mode-hírek: új album címe, pontos turnédátumok és dalrészlet

2022. október 4., 14:09

A már csak két tagból álló Depeche Mode Berlinben tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogyan folytatódik a zenekar története Andy Fletcher halála után. Új lemez jön, amihez világkörüli turné is dukál. Már egy részlet is elérhető a jövőre megjelenő tizenötödik Depeche Mode nagylemez címadó dalából, ami elég ígéretesen hangzik.

A tizenötödik Depeche Mode lemez címe az lesz, hogy Memento Mori, ami egy latin kifejezés és azt jelenti – utalva Andy Fletcher váratlan halálára –, hogy „emlékezz a halálra”. A lemez pontos megjelenési dátuma még nem ismert, de az biztos, hogy 2023. első felében adják ki. Utána pedig a Depeche Mode az albummal világkörüli turnéra indul, ami március 23-án kezdődik a kaliforniai Sacramentóban, első körben amerikai és kanadai helyszíneken lépnek fel, majd májusban jönnek Európába, és egészen augusztus 11-ig trt a turné. Oslo lesz az utolsó állomás, az pedig nagyon jó hír, hogy rólunk sem feledkeznek meg: 2023. július 28-án Budapestet is érinti a Memento Mori turné, a Puskás Arénában lépnek fel.

Ami pedig még fontos a zenekar és az új hírek kapcsán, hogy a készülőfélben lévő lemez címadó dalának egy részletét is megosztották, amit meghallva, már most szívesen a kezünkbe vennénk a lemezt.