A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Desire: Bizarre Love Triangle – New Order-feldolgozás a Chromatics testvérzenekarától

2020. február 17., 12:33

A Chromatics együttes idei megjelenései (a Toy kislemezdal és a tavalyi Closer To Grey album 47 számos deluxe kiadása) mellett most a szintetizátoros-zeneszerző-producer Johnny Jewel másik aktív zenekarától, a francia-kanadai Megan Louise énekesnővel alapított Desire-től is kaptunk egy friss felvételt: a New Order 1986-os Bizarre Love Triangle slágeréből készült feldolgozásuk a Chromaticsszal közös 2019/2020-as turnéhoz készült, de most már stúdióverzióban is hallható.

Johnny Jewel a régebb óta létező másik két együttesének tagjaival is készített már New Order-átiratot: a Chromatics-díva Ruth Radelet által énekelt 2012-es Ceremony feldolgozásban Glass Candy nevű szintipopduójának frontcsaja, Ida No is közreműködött egy gitárszólóval (Johnny énekesnői egyben élete női is: Ida az exbarátnője, Ruth a volt felesége, Megan a gyermekének anyja és Italians Do Better nevű lemezkiadójának elnökasszonya).

A most Megan Louise-zal rögzített Bizarre Love Triangle felvétel amiatt is különleges, mert a Desire projekt a 2009-es II című debütalbuma óta eltelt évtizedben csak pár új számmal jelentkezett: a szöveg nélküli Behind The Mask a 2015-ös Lost River filmzenelemezen jelent meg, a 2017-es Saturday két eltérő verzióban szerepelt a Windswept és Themes For Television című Johnny Jewel-albumokon, legutóbb pedig 2012-es Tears From Heavenből készült egy 2018-as változat egy Chanel divatbemutatóra – és most a New Order-átdolgozásukat tartalmazó EP-vel  bővítik diszkográfiájukat.

.
a legutóbbi Desire-dal, a Saturday 2017-ből és annak Evening alcímű verziója Johnny Jewel 2018-as Themes For Television albumáról:

.
a Desire 2009-es II című debütalbuma, a 2011-es Drive – Gázt! filmzenelemezére is átkerült Under Your Spell-lel:

Montre Moi Ton Visage
Mirroir Mirroir
Don’t Call
Dans Mes Reves
Under Your Spell
Colorless Sky
If I Can’t Hold You
Part II

.
egy fotó a Desire 2009-es turnéjáról, a háttérben az együttes harmadik alapítótagjával, a Chromatics-dobos Nat Walkerrel. . .

.  . . és egy kép az aktuális koncertfelállásról, a bal szélen a Heaven együttesből ismert Aja Emma szintis-énekesnővel:

ABBA: Just A Notion – egy 1978-ból származó kiadatlan dal az új Voyage albumról
okt. 22., 4:56
HEALTH feat. Poppy: Dead Flowers – közös szám a budapesti koncertek elé
okt. 21., 19:41
Anya Taylor-Joy: Downtown – az Utolsó éjszaka a Sohóban feldolgozás-betétdala két verzióban
okt. 20., 17:18
Jennylee: Newtopia – hat év után új szólódal a Warpaint basszusgitáros-énekesnőjétől
okt. 20., 15:57