A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Devendra Banhart: Kantori Ongaku – szürreális videoklip a Ma című album bejelentéséhez

2019. június 18., 21:19

A legendás japán Yellow Magic Orchestra elektronikus art-pop triót vezető Haruomi Hosono szerzeményeiből az elmúlt egy évben már készített egy-egy átiratot a Vampire Weekend együttes (2021) és Mac DeMarco is (Honey Moon), most pedig egy másik bohém gitáros-énekes, a venezuelai-amerikai freak folk ikon Devendra Banhart is tiszteleg egy számmal a veterán YMO-vezér előtt. A színes szürrealista klipet kapó Kantori Ongaku (japánul: country zene) című dal Bahnart új – sorrendben tizedik – stúdióalbumának beharangozója is egyben.

Az 1981-as születésű, anyai ágon venezuelai származású dalnok (aki a 2000-es évtized közepén a CocoRosie-hugica Bianca Casady, majd Natalie Portman pasija is volt) a szertelen húszas éveinek lemezei – az első hét albuma és a 2008-as Megapuss viccprojektje – után viszonylag nagy szünetet tartva 2013-ban tért vissza Mala című letisztult anyagával, amit a hasonlóan visszafogott, otthonában rögzített Ape In Pink Marble követett 2016-ban. A Ma címmel 2019. szeptember 13-án megjelenő új sorlemezének felvételeit már egy régi kiotói templomban kezdte multiinstrumentalista-producerhaverja, Noah Georgeson társaságában, majd Los Angelesben és a szintén kaliforniai Big Sur partvidékén fejezte be.

A vizuálművészként is aktív, idén áprilisban pedig két könyvet – a japán útja által inspirált tintarajzok köré épülő Vanishing Wave-et és a Weeping Gang, Bliss Void, Yab Yum című versgyűjteményét – is megjelentető Devendra a személyes és globális témákat egyaránt érintő Ma albumra két dalszerző-énekesnőt is meghívott (a walesi Cate Le Bon a Now All Gone című számban vokálozik, az angol folklegenda Vashti Bunyan pedig a záró Will I See You Tonight duettben hallható), az első kislemezdalnak választott Kantori Ongaku bolond videóját pedig a Giraffe Studios név alatt dolgozó Los Angeles-i nővérpáros, Nicky és Juliana Giraffe rendezői irányításával forgatták.

.
az album borítója és számlistája:

Devendra Banhart: Ma (2019)

01 Is This Nice?
02 Kantori Ongaku
03 Ami
04 Memorial
05 Carolina
06 Now All Gone
07 Love Song
08 Abre Las Manos
09 Taking A Page
10 October 12
11 My Boyfriend’s In The Band
12 The Lost Coast
13 Will I See You Tonight? (feat. Vashti Bunyan)

.
összevetésként a teljes 2016-os Ape In Pink Marble album:

1. “Middle Names”
2. “Good Time Charlie”
3. “Jon Lends A Hand”
4. “Mara”
5. “Fancy Man”
6. “Fig In Leather”
7. “Theme For A Taiwanese Woman In Lime Green”
8. “Souvenirs”
9. “Mourner’s Dance”
10. “Saturday Night”
11. “Linda”
12. “Lucky”
13. “Celebration”

Kurt Vile új EP-je a néhai John Prine dalaival és egy közös duettjükkel
Sze. 28., 23:59
Royal Blood: Trouble’s Coming – Daft Punk-beütésű új dal az angol rockduótól
Sze. 27., 18:07
The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38