A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

DiCaprio visszautasította a Star Wars-szerepet

2016. január 3., 14:45

A színész a ShortListnek adott interjújában beszélt arról, hogyan mondott nemet Anakin Skywalker neki felajánlott karakterére valamint, hogy miért tartja évről évre egyre jobb ötletnek a szuperhős-filmekben való szereplést.

Leonardo-DiCaprio2

Visszautasította George Lucas, a Star Wars második és harmadik részére szóló felkérését Leonardo DiCaprio – derül ki a színész, a ShortListnek adott friss interjújából. Di Caprio megerősítette, valóban találkozott Lucasszal, aki az előzménytrilógia Anakin Skywalkerének szerepére szerette volna őt felkérni. „Egyszerűen nem éreztem magam késznek erre a feladatra” – magyarázta a színész, miért utasította vissza a rendező ajánlatát, átengedve a helyet a karaktert végül megformáló Hayden Christensennek.

DiCaprio arról is szólt, a Batman Forever Robinjának, valamint a Pókember-filmek szerepére is felkérték, mely filmek esetében hasonlóan felkészületlennek érezte magát. Az idők azonban a színész szerint is változnak. „Az efféle képregényfilmek nagyon gyorsan fejlődnek, egyre kifinomultabbak, a szereplők egyre összetettebbek. Ma már valószínűleg máshogy döntenék azt, hogy mit hoz a jövő, soha nem lehet tudni.”