A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Disclosure – új számok régi sztenderdekből +FRISSÍTÉS: Princess-, Gwen McCrae- és Kamal Keila-átdolgozások

2018. augusztus 21., 17:09

Az angol Disclosure garage/house testvérek, Howard és Guy Lawrence a 2013-as Settle és a 2015-ös Caracal albumaik énekes dalaihoz meghívott kollaborátorok (Sam Smith, Jessie Ware, London Grammar, AlunaGeorge, Lion Babe, Mary J Blige, Lorde, Nao, Gregory Porter, The Weeknd, Miguel stb.) után a 2016-os Moog For Love EP-től kezdve már inkább csak hangmintákkal dolgoznak: Al Green és az idén tavaszi Ultimatumban hallható Fatoumata Diawara után most két új számukhoz énekegyüttesek a capella felvételeit használták.

Az utóbbi időben teljesen a megszállottjai lettünk az a capella dzsesszegyütteseknek” – mondják a Lawrence fivérek, akik a tegnap bemutatott Moonlight című kompozíciójukba az 1952-ben Victor Young és Edward Heyman által írt When I Fall In Love című populáris sztenderd egy kilencvenes évekbeli előadását vagdosták be a Real Group nevű svéd a capella kvintettől, míg a ma délután érkezett Where Angels Fear To Tread énekhangmintáit a hetven éve alapított Four Freshmen amerikai énekegyüttes adja a Fools Rush In című 1940-es Johnny Mercer/Rube Bloom-szerzeménnyel.

.
a Moonlight című tegnapi Disclosure-szám. . .

. . .amely a When I Fall In Love című The Real Group-felvételre épül:

.
FRISSÍTÉS: egy nappal később Love Can Be So Hard címmel egy újabb Disclosure-szám is érkezett, de az nem egy dzsessz-sztenderdből, hanem egy 1985-ös Stock/Aitken/Waterman-szerzeményből, a brit énekesnő Princess (született: Desiree Heslop, 1961) által sikerre vitt Say I’m Your Number One című dance pop slágerből vette a hangmintát!

.
FRISSÍTÉS 2: a negyedik napon is érkezett egy újabb szám, ezúttal Disclosure feat. Gwen McCrae név alatt, az amerikai soul-R&B énekesnő gyakorta hangmintázott Funky Sensation című 1981-es diszkóslágerének átdolgozásával!

.
FRISSÍTÉS 3: zárásként az ötödik napon is érkezett egy újabb Disclosure-szám, a Where You Come From, melyben Kamal Keila szudáni énekestől származik a hangminta, egy 1992-es felvételről!

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30