A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dita Von Teese: Sparkling Rain – videoklip a Sébastien Tellier-vel készült albumhoz

2018. június 3., 9:10

Az amerikai burlesque revütáncosnő-modell Dita Von Teese (született: Heather Renée Sweet, 1972) a Green Day 1998-as Redundant klipje és exférjének, Marilyn Mansonnak a 2003-as mOBSCENE-je óta Die Antwoord- és Monarchy-videókban is szerepelt, de most végre első saját albumához is forgatott egy kisfilmet: a párizsi dalszerző-producer Sébastien Tellier-vel készült downtempo lemezről a beharangozó számok (a Rendez-vous, a Bird Of Prey és a francia nyelvű Porcelaine duett) helyett végül a Sparkling Rain című dal kapott klipet David Wilson brit rendezőtől.

A számos emlékezetes zenei videót jegyző Wilson (Tame Impala: Mind Mischief, Let It Happen, Passion Pit: Take A Walk, Arcade Fire: We Exist, Arctic Monkeys: Do I Wanna Know? stb.) John Grant és az Everything But The Girl-énekesnő Tracey Thorn 2015-ös Disappointing duettje után két év szünetet tartva csak tavaly augusztustól jelentkezett új klipekkel,az M83-féle Do It, Try Ittel és a Chromeo duónak forgatott Juice-szal, legutóbb pedig az Arcade Fire negyedórás Money + Love kisfilmjét rendezte. Legfrissebb munkájaként a szexikon Dita Von Teese és nagy szakállú Sébastien Tellier már alapból komikus kinézetű párosának luxuskörnyzetben forgatott bohókás jeleneteket a Sparkling Rain című dalhoz, melybe szövegíróként Tellier felesége, a DJ-énekesnő Dean de La Richardière, producerként pedig a párizsi Paradis elektropop duóból Pierre Rousseau is besegített.

FRISSÍTÉS: június végén a kisfilmből közzétettek egy nyolc és fél percesre bővített verziót is, melyben a Sparkling Rain után 4:15-től a Rendez-Vous, 5:40-től pedig a Fevers And Candies című dal hallható!

I’m on a blue sky
Turning a blind eye
Turgling flow
Just let it go

Here comes the black shine
Blushing my life
These color tones
Magical shadow

Fly to the rainbow
I’m in your heart don’t you go

Hard sparkling rain
My bubbles unchained
My pleasure champaign
Again and again

Kaleidoscopic
Hallucinations
Colouring my lips
With delectation

Fly to the rainbow
I’m in your heart don’t you go

.
Sébastien Tellier és Dita Von Teese a közös munkáról mesélnek:

.
itt végighallgatható a teljes Dita Von Teese album, melynek zenei részét Tellier a Mind Gamers nevű triójával rögzítette, a My Lips On Your Lip című dalba pedig az Air-tag Nicolas Godint is bevonták társproducernek:

Sparkling Rain
Rendez-vous
La vie est un jeu
My Lips On Your Lips
Bird Of Prey
Parfum
Fevers And Candies
Saticula
Dangerous Guy
Porcelaine

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39