A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Django Django: Spirals/The Ark – kétszámos kislemez az MGMT remixével

2020. október 15., 17:14

Az edinburghi művészeti főiskolások haverokból Londonban alakult Django Django pszichedelikus art-pop kvartett, melyben két skót, egy angol és egy észak-ír tag zenél együtt, a 2012-es címnélküli debütalbum és 2015-ös a Born Under Saturn után 2018-ban adta ki legutóbbi nagylemezét (Marble Skies) és legutóbbi EP-jét (Winter’s Beach), de most 2020 őszén is jelentkezett egy új kétszámos kislemezzel – melynek Spirals című hipnotikus klipdalához az amerikai sztárzenekar, az MGMT készített egy monumentális nyolcperces remixet.

A Django Djangóhoz hasonlóan szintén pszichedelikus indie popban utazó és legutóbbi Little Dark Age albumát szintén 2018-ban megjelentető MGMT idén szintén csak egy kétszámos kislemezzel állt elő, szintén egy klipdallal és egy instrumentális B-oldalas kompozícióval (In The Afternoon/As You Move Through The World). A gitáros-énekes Andrew VanWyngarden és a szakállas billentyűs-vokalista Benjamin Goldwasser párosából a frontember idén már készített néhány remixet a Gentle Dom álnevet használva, de egy igazi hivatalos MGMT-remix ritka eseménynek számít – a Django Django pazar új dala, a címével struktúrájára is utaló Spirals viszont kiérdemelte ezt a megtiszteltetést.

a Spirals dal Maxim Kelly rendező XIX. századi phenakistiscope technikát modernizáló klipjével és MGMT-remixe Gemma Yin videójával:

a dal élőben egy stúdióvideón:

a Spirals kislemez hétfőn megjelent The Ark című B-oldalas instrumentális száma:

.
a Slow Club-énekesnő Rebecca Taylor (Self Esteem) közreműködésével készült legutóbbi 2018-as Marble Skies album a klipekkel. . .

Marble Skies
Surface To Air (feat. Self Esteem)
Champagne
Tic Tac Toe
Further
Sundials
Beam Me Up
In Your Beat
Real Gone
Fountains

. . .és a Winter’s Beach EP szintén 2018-ból:

Winter’s Beach
Sand Dunes
Swimming At Night
Flash Forward
Ghost Rider
Blue Hazy Highs

.
ráadásként itt van az MGMT-frontember Andrew VanWyngarden két idei remixe Gentle Dom álnéven: az I Wanna Roll With You című 2013-as Connan Mockasin-dalból a Mexican Summer kiadó Looking Glass szériájában. . .

. . és a Circle The Drain című januári  Soccer Mommy-számból, a Soccer Mommy & Friends kislemezsorozat részeként:

Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45