A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Down By Law: Rebrand It – Gróf Balázs videoklipje az amerikai punk-rock zenekarnak

2018. augusztus 20., 17:04

Gróf Balázs pécsi képregényrajzoló-grafikus-animátor tavaly a portlandi Red Fang stoner rock együttesnek készített Not For You videóval ünnepelte kliprendezői munkásságának első másfél évtizedét, de azóta idén már a Cypress Hill- és Biohazard-frontemberek vezette Powerflo rap-metál szupergruppnak is dolgozott (The Grind), és most egy újabb amerikai kuncsaftnak, a hardcore punk hős Dave Smalley csaknem három évtizedes múltra visszatekintő Down By Law zenekarának is rajzolt egy vicces klipet.

A nyolcvanas évek közepén a DYS és Dag Nasty keleti parti hardcore zenekarok énekeseként elhíresült, majd Kaliforniába költözve egy ideig a Descendents zenészeivel alapított All élén is vitézkedő Dave 1989 óta vezeti gitáros frontemberként Down By Law nevű punk-rock együttesét, mely némi kihagyást követően 2008-ban indult újra, és idén öt év után egy új albummal is visszatért. Az augusztus elején megjelent All In felvételeihez Dave Smalley és szerzőtársa, a gitáros-vokalista Sam Williams a kilencvenes évek közepére eső csúcskorszakuk felállásából még John DiMambro basszistát is visszavették maguk mellé (a stúdiózás előtt pár hónappal még a korabeli dobos is velük turnézott, de azóta már új ritmusszekcióval koncerteznek).

Az új Down By Law-album Gróf Balázs-klipet kapó Rebrand It című első kislemezdala a gitáros Sam szerint „a legtradicionálisabb DBL-hangzású szám az albumon”, a frontember Dave pedig ekképpen foglalja össze a lényegét: „maximálisan tiszteljük a zenei gyökereinket, mégis önmagunknak hangzunk. A Rebrand It is erről szó: sose felejtsük el a múltat, de közben már kovácsoljuk a jövőt! Még egy szeretetteli tisztelgés is van benne a Bad Brains irányába.” Külön poén, hogy a videóban a magyar grafikus még a Clash együttes 1982-es Rock The Casbah klipdalát is megidézi.

a Down By Law augusztus elején megjelent All In albuma, melyen a Mannequin című 1977-es Wire-dal feldolgozása is szerepel:

.
Gróf Balázs legutóbbi klipjei május-júniusból: a német The Other horror-punk zenekar What It’s Like To Be A Monster című számához. . .

. . .és a Powerflo rap-metál szupergruppnak (a Cypress Hill-rapper Sen Dog, a Biohazard-frontember Billy Graziadei és az egykori Fear Factory-tag Christian Olde Wolbers basszusgitáros közös együttesének) a címnélküli 2017-es debütalbumáról való The Grind dalhoz:

Death Cab For Cutie: The Georgia E.P. – Cat Power-, TLC- és R.E.M.-feldolgozásokkal
jan. 17., 15:32
Deap Vally feat. jennylee: Look Away – a kaliforniai csajduó a Warpaint-basszistalánnyal
jan. 15., 19:00
John Grant: The Only Baby – tízperces dal monumentális Amerika-tablóval
jan. 15., 15:12
CARM – a yMusic-trombitás albumán Sufjan Stevens, a Bon Iver és a Yo La Tengo frontemberei
jan. 14., 21:19