A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dr. Kutya: az év showja a BS-ben

2015. május 7., 11:45

Ez annyira valószínűtlen, hogy minden bizonnyal igaz. Van egy ember a világon, aki nemcsak azt állítja, hogy mindennél jobban ismeri a kutyák lélektanát, hanem erről show műsor keretében közönség előtt is hajlandó ismertetni. Ráadásul pénzt kér érte, a kutyások pedig szívesen fizetnek.

CesarMillan fotó

Cesar Millan, a világhírű kutyaviselkedési szakember világkörüli turnéja keretében Magyarországon is fellép. A kutyadoki elképesztően szórakoztató élő show-ját 2015. december 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában láthatják, ahol megosztja velünk különleges oktatási technikáit, megtanítja, hogyan regulázzuk meg neveletlen kutyáinkat és beavat a kiegyensúlyozott kutyalélek titkaiba is.

A neves amerikai szakember több mint 25 éves tapasztalattal a háta mögött, mára talán a legfelkapottabb viselkedési és rehabilitációs szaktekintéllyé vált, több könyvet is írt, melyek felkerültek a New York Times bestseller listájára is. Nemzetközi sikerét nagyban megalapozta kilenc évadon keresztül futó sikersorozata „A csodálatos kutyadoki”, amelyben agresszív, félénk, megrögzött, vagy lusta kutyák százainak rehabilitálása mellett azokat a családokat is nevelte, akik helytelen viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez. Tévés munkáiban – világkörüli turnéja közben is – jelenleg is aktívan dolgozik. 2015 februárjában a páratlan kutyaoktató a NatGeo Wild „Cesar 911” („Cézár a megmentő” – ahogy nemzetközi viszonylatban ismerik) műsorának 2. szériájában neveletlen kutyák által rettegésben tartott közösségekbe látogatott.

„A közvetlen találkozások során mindig a kommunikációra és a tanulásra helyezem a hangsúlyt – ezek valódi beszélgetések testestül-lelkestül, szívvel és lélekkel. Ez olyan tapasztalat, ami örökre megmarad az emberekben és a kutyákban is” – vallja a kutyapszichológus.

Millan munkásságát számos díjjal is elismerték. Többek között 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben „A csodálatos kutyadoki” sorozatát Emmy-díjra jelölték a „Kiemelkedő valóságshow” kategóriában; de további elismerésekben és díjakban is részesült az állatmentő és állatjóléti szervezetektől, az állat és ember kapcsolatainak javítása iránti elkötelezettsége miatt.

Több mint 30 országban lépett már fel szórakoztató és oktató előadásával – kisebb színházaktól a több ezres arénákig: csak az elmúlt évben több mint 600.000 ember látta show-ját. Előadása egy roppant szórakoztató show, egy rendhagyó, élő kutyabemutató, mókás vetítésekkel, hétköznapok szituációival. Cesar a színpadon a nézők szeme láttára engedi szabadjára a varázslatot, és alakítja át a kutyát és gazdáját.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57