A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dua Lipát dallopással vádolja egy reggae zenekar

2022. március 2., 11:31

Az idén újrainduló Sziget Fesztiválon is fellépő angol énekes-dalszerző Dua Lipát beperelte egy kevésbé ismert floridai zenekar, az Artikal Sound System, mégozzá azért, mert szerintük a popsztár 2020-ban megjelent Future Nostalgia című második nagylemezének egyik slágere, a Levitating nagyon hasonlít az ő 2017-es Love Your Life című dalukra. 

Az Artikal Sound System jogi képviselője által benyújtott kereset szerint Dua Lipa, továbbá a lemezeit kiadó Warner megsértette a floridai zenekar szerzői jogait. Ami konkrétan azt jelenti, hogy szerintük Dua Lipa Levitating című megaslágere lopás. Ezért követelik a dalból befolyt nyereséget, valamint némi kártérítést is.

Bár olyan előfordul, hogy két szám hasonlít egymásra, vagy legalábbis emlékeztet, annak ellenére, hogy egymástól függetlenül születtek, az Artikal Sound System tagjai szerint viszont ezúttal, az ő esetükben annyira hasonlít egymásra a két dal, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy egymástól függetlenül jöttek létre. Azt, hogy hol az igazság, természetesen majd a bíróság dönti el, de ez senkit nem akadályoz meg abban, hogy meghallgassa a két dalt, összehasonlítsa, és saját véleményt alakítson ki.

Mutatjuk is a számokat, füleket készenlétbe!

Szerintünk van alapja annak, hogy az Artikal Sound System plágiumot kiáltott. Na és szerintetek?

Megjelent a Memento Mori, a Depeche Mode 15. nagylemeze
márc. 24., 10:16
A színpadon kívül is világsztárok lesznek a Veszprém Blues Fesztiválon
márc. 23., 20:38