A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Duplázz az Európa Kiadóval!

2016. december 1., 20:25

Duplázz az Európa Kiadóval!

December 2-án és 3-án, azaz pénteken és szombaton is fellép az Európa Kiadó az A38 Hajón, abból az alkalomból, hogy a zenekar három év után …Valahol  lenni… címmel új nagylemezt jelentetett meg.

„2013-ban jelent meg a legutóbbi Európa Kiadó lemez, az Annak is kell – mondta Menyhárt Jenő az új album megjelenése kapcsát tartott sajtótájékoztatón.

– Ez a CD olyan lett, amilyen akkor az egész volt: lelkes, kialakulatlan, de már voltak rajta új felvetések, egy új irány. Később, ahogy a zenekar kezdett másként viszonyulni ezekhez a számokhoz, kezdtek a dalok átalakulni. Mostanra pedig eljött egy pillanat, amikor úgy éreztem, hogy azok a 2013-as dalok, amelyeket aktívan használtunk a repertoárban, elértek valahova, és kialakulhat belőlük egy új anyag, amely meg fogja tudni mutatni, hogy hol tartunk most. Az új lemezre négy számot dolgoztunk át, és vettünk fel, amelyek szövegben, zeneileg, hangszerelésileg és előadásilag is változtak. Emellett született négy új dal, a lemez pedig azért kapta a …Valahol lenni…” címet, mert az Annak is kell című dal első sora az, hogy: „Annak is kell valahol lenni, akire sehol nem vár senki”, azt, hogy most léptünk egyet előre, ezzel gondoltam deklarálni, hogy a „valahol lenni” az „annak is kell” folytatása. Az új album címe pedig tökéletesen írja le azt az állapotot, amiről ez a nyolc szám szól.”

Az A38-lemezbemutató két részes lesz. Az Európa Kiadó este 8-as kezdéssel kétszer 18 számot játszik pénteken és szombaton, de a két program egymástól teljesen eltérő lesz.

„Négy órás repertoárja van a zenekarnak, és sokszor gondot jelent eldönteni, hogy mit játsszunk – folytatta Jenő. Ezért arra gondoltam, hogy most legyen nyugisabb a dolog, adjunk egy duplakoncertet, ahol a négy órás repertoárt két nap alatt játsszuk el. Két részre bontottuk a dalokat, és semmilyen átfedés nem lesz a két program között. Egyetlen egy dal ismétlődhet meg talán, a Kőkemény közlemény című, amit akkor szoktunk játszani, ha a közönség számokat követel tőlünk.”

Aki mindkét koncertre elmenne, az vehet kombinált jegyet, amivel pénteken Bérczesi Robit, szombaton pedig Frenket is megnézheti, akik a Kiadó „előaktusai” lesznek – ahogy Jenő fogalmazott.

Eseményoldalak

Facebook1

Facebook2

Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06