A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Duran Duran feat. Mr Hudson: Paper Gods +FRISSÍTÉS: You Kill Me With Silence (újabb dal a közelgő albumról)

2015. augusztus 11., 9:30

Az öt év után érkező új Duran Duran-albumról, a szeptember 11-én megjelenő Paper Godsról júniusban már hallhattuk a Janelle Monáe énekesnővel közös Pressure Off című beharangozó dalt, melyben a korábban már bevált Mark Ronson és Nile Rodgers mellett az angol dalszerző-előadó Mr Hudson (született: Benjamin Hudson McIldowie, 1979) is besegített társproducerként. Most itt a lemez pazar hétperces címadó nyitódala is, melyben a kép jobb szélén látható Hudson vendégénekesként is szerepel.

A Duran Duran városában, Birminghamben – és a zenekar alakulásával egy időben – született szőke multiinstrumentalista-énekes először a hiphop-dzsesszes beütésű Mr Hudson And The Library együttes élén tűnt fel (Amy Winehouse-zal közösen is turnéztak), majd 2009-től szólóban is sikeres lett, miközben zeneszerző-producereként másoknak is elkezdett dolgozni (besegített Jay-Z Watch The Throne projektjében ugyanúgy, mint Paloma Faith legutóbbi lemezén vagy a színész Idris Elba tavalyi Mi Mandela albumán). A Duran Duran eredetileg egy kétnapos stúdiómunkára hívta, de végül ott maradt a lemezfelvétel végéig, és Simon Le Bon énekes bevallása szerint Hudson adott egységes irányt a széttartó daloknak és új teret a zenekari dinamikának– sőt a címadó nyitódal intróját is ő énekelhette fel.

Íme, itt a rajongók által tegnap ünnepelt Duran Duran Appreciation Day tiszteletére közzétett Paper Gods című hétperces szám, mely lassú építkezéssel jut el teljes – leginkább Brian Eno munkáit idéző – himnikus pompájáig.

a Duran Duran stúdióját bemutató kisfilmsorozat szintén tegnap közzétett első része a billentyűs Nick Rhodes narrációjával:

kisfilm a Pressure Off című első kislemezdal felvételeiről

a Pressure Off legelső élő előadása a londoni Winfield House-ban július 2-án:

.
FRISSÍTÉS: augusztus 13-án a You Kill Me With Silence című számot is közzétették az albumról!

Szerző:
The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30