A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egy hónap múlva érkezik az 50+1 éves Sparks zenekar 25. lemeze

2023. április 27., 15:57

Az új album május 26-án jelenik meg az ironikus The Girl Is Crying In Her Latte címmel, melyről a remek címadó számot már korábban megosztották a nagyérdeművel, most viszont egy újabb dal érkezett, ami az 1940-es ével szexszimbóluma, Veronika Lake előtt tiszteleg.

Ron és Russell Mael, vagyis a Sparks zenekar a reneszánszát éli pár éve, és ehhez nyilván nagy köze van a brit filmes, Edgar Wright Sparks Brothers című 2021-ben bemutatott dokumentumfilmjének. Nagylemezük utoljára az azt megelőző évben jelent meg, mérsékelt sikerrel, amiben biztosan benne volt a Covid koncertmentes időszaka is. A soron következő 25. nagylemezt, a május 26-án megjelenő The Girl Is Crying In Her Lattét viszont komoly várakozás előzi meg, és talán nem csak azért, mert a már megosztott címadó szám igen jól sikerült (a klipben Cate Blanchett remekel a Mael tesók mellett), akárcsak a most kiadott új dal, a Veronica Lake-ről szóló Veronica Lake című szám.

Az új nagylemez egyébként ismét az Island Recordsnál fog megjelenni, amiben az a hír, hogy a Sparks felfelé menetelése 1974-ben kezdődött el, miután az Island Recordshoz szerződtek, és megjelent az áttörtést hozó harmadik nagylemezük, a Kimono My House, rajta a This Town Ain’t Big Enough for Both of Us című gigaslágerrel. Még három lemezt készítettek itt 1976-ig bezárólag, majd továbbálltak. Most viszont újra az Islandnél adnak ki nagylemezt, méghozzá a 25.-et, és állítólag ugyanaz a kísérletező popzene található rajta, mint az 1974-es albumon, csak persze már 2023-as kiadásban. Ami a már a hetvenes éveit taposó zenészektől szokatlan, de azért nem egyedülálló, meg persze ez a két zenész a Mael fivérek és reméljük, ennyi mindenkinek elég is magyarázatképpen. Várjuk a május 26-át, addig is pedig hallgassuk meg, mire jutottak Veronica Lake-kel.