A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egy jó utolsó előtti pillanatos karácsonyi ajándék? – Brian Johnson: Brian életei – az AC/DC énekesének önéletrajza

2023. december 22., 13:57

A remek elbeszélő, Brian Johnson önéletrajzi művében a rá jellemző humorral mutatja be életútját, mely a gyerekkori cserkészéveitől egy hatalmas gyár műszaki gyakornokságán át a zenészi hivatásig vezette.

BRIAN JOHNSON minden idők egyik legnevesebb hard rock együttese, az ausztrál AC/DC énekeseként vált világhírűvé. II. világháborús veterán, acélgyári munkás apa és olasz anya gyermekeként nőtt fel az észak-angliai munkásvárosban, Gatesheadben. Zenei érdeklődése és tehetsége már korán megmutatkozott, tinédzser korától számos kisebb együttesben énekelt. Karrierjének kezdeti sikereit a 70-es évek elején a Geordie nevű, toplistát is megjárt rockbanda frontembereként aratta, ám életében az igazi, sorsfordító áttörés 1980-ban történt, amikor a legendás Bon Scott tragikus halála után felajánlották neki, hogy csatlakozzon az AC/DC-hez. Első közös albumuk, a Bahamákon fölvett Back in Black földcsuszamlásszerű sikert aratott, mely az évek során 50 millió példányban kelt el világszerte, ezzel kiérdemelve „a valaha készült legnagyobb példányszámban eladott hard rock albumnak” járó címet.

„Ha énekes vagy egy bandában, a zenésztársaid, a stáb, a menedzsment, a kisegítő személyzet, a kiadó és – ami a legfontosabb – a rajongók százezrei mind ki vannak szolgáltatva annak, hogy fel tudsz-e menni a színpadra, és el tudod-e végezni a munkádat, történjen bármi is.”
Ne keresd a könyvet, itt van. https://www.libri.hu/konyv/brian_johnson_48098.brian-eletei.html

Szerző:
Ty Segall először Budapesten
febr. 21., 11:41
Gyí, te paci! – megjelent a Dope Calypso új albuma
febr. 19., 23:16
Ne olvass híreket! – csak még most ezt az egyet, erről a könyvről
febr. 19., 14:27