A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egy metálikon felemelkedése és aláhullása: megjelent a Megadeth-főnök, Dave Mustaine önéletrajza

2021. június 20., 16:10

Metálmemoár – Mustaine és a Megadeth címmel megjelent Dave Mustaine önéletrajzi kötete. A Konkrét Kiadó gondozásában kiadott könyvet maga a Megadeth-főnök, Dave Mustaine írta Joe Layden amerikai újságíróval, aki már számos sikerkönyvet szerzett. A kötetet Dudich Ákos fordította, aki szintén számos sikeres zenei könyvet szerzett és fordított már.

Dave Mustaine élete egyszerre lenyűgöző, vérfagyasztó és inspiráló. Mustaine gond nélkül felvállalja, hogy többször is végignyalta a gödör alját a speed metállal kísért dickensi élete során.
Szegénységben és folyamatos költözködéssel töltött gyerekkor? Pipa.
Bántalmazó, alkoholista szülő? Pipa. Agyzsibbasztó vallásos tévelygések (Mustaine esetében a Jehova tanúi és a sátánizmus)? Pipa.
Alkoholizmus, drogfüggőség, hajléktalanság? Pipa, pipa, pipa.
Lélekőrlő szakmai és művészi kudarcok? Pipa.
Elvonó? Pipa (tizenhétszer, saccperkábé).
Halálközeli élmény? Szintén pipa!

James Hetfield, akivel Dave Mustaine sok évvel ezelőtt megalapította a Metallicát, egyszer találóan megjegyezte – némi hitetlenkedő felhanggal –, hogy tutira patkóval a seggében született. Ennyire szerencsés, hogy még él, mindazok után, amiken keresztülment.
Folyamatosan az árral szemben úszva, Mustaine szédítő magasságokba jutott. Miután dicstelen véget ért az induló Metallicával töltött, igazi ámokfutással felérő időszaka, Mustaine hamar világhírű rocksztárrá avanzsált – alapítója, frontembere, énekese, dalszerzője, és gitárosa (de facto vezérigazgatója) a Megadeth-nek, az egyik legnépszerűbb thrash metal zenekarnak. Önéeltrajzi kötete ezen  a rögös úton kalauzol el minket – finom okulásféleképpen.

Ne keresd, itt van: Metálmemoár – Mustaine és a Megadeth