A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egy mostoha sorsú Nick Cave/Warren Ellis dal csodálatos révbe érése

2022. október 9., 19:43

Minél többet hallgatjuk Nick Cave és Warren Ellis éteri szépségű, szívet és lelket egyaránt simogató és egyben melengető Earthlings című számát, annál kevésbé hisszük el, hogy ez a dal  milyen nehezen akart megszületni, színre lépni, majd a helyére kerülni. Talán volt olyan pont az elmúlt évek során, amikor maguk a szerzők is azt gondolták, lehet, hogy hagyni kéne az egészet a fenébe. Elsősorban gyűjtőknek szánva jelenik meg egy különléeges picture discen.

Nick Cave és Warren Ellis először 2018-ban, az egy évvel később megjelent Ghosteen album munkálatai során kezdett el foglalkozni a számmal, aminek akkor még Krishna volt a címe. Végül nem készült belőle végleges verzió, így a lemezről lemaradt, talán nem is illett volna a képbe. De a számot azért nem feledték el. Akkor vették elő újra, amikor Andrew Dominik a This Much I Know To Be True című filmet forgatta róluk, amihez ezt a dalt is rögzítették. Ám aztán ide sem kellett, kirostálták a képből. Közben azért annyi pozitívum mégis történt, hogy elnyerte végleges formáját, megkapta végleges címét, és felkerült a 2021. vége felé megjelent B-Sides & Rarities Part 2 című dupla album legvégére.

Most viszont fordult a kocka, és a dal külön megjelenést kapott. A 7 inches picture discet kizárólag a Cave Things oldalon keresztül lehet megvásárolni, és elsősorban gyűjtők számára szánják. Végül is egy átlátszó, műanyag tokba helyezett, szép, színes vinyl lemezről van szó – amin természetesen rajta szerepel az Earthlings, és – amihez hozzàcsaptak még egy „rég elfeledett és most előkerült” képet is. A kiadvány szemrevaló, pompás darab – egy gyűjtő tényleg oda-vissza lesz tőle –, akár le se kell játszani egyszer sem, elég, ha kiteszi a polcra az, aki majd megveszi.

Link interjú Varga Zsuzsával
febr. 5., 12:51