A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egyetlen videóban minden, amiért csak szeretni lehet a Die Antwoordot

2016. szeptember 2., 17:56

A Die Antwoord bizarr, harsány, esetenként egyenest irritáló: ezt pedig nem is lehetett volna szebben összefoglalni, mint ahogy az a dél-afrikai freak-rap duó legújabb klipjében történt. Indokolatlan fegyverek, nemcserés erotika és az őrület maga.

Screen-Shot-2016-08-31-at-17-20-55

Összefoglalni a Die Antwoord-öt éppen annyira nehéz, mint amennyire első ízben egyszerűnek tűnik. Yolandi Visser és Ninja kettőse mindent felégető carpe diem-háborút hirdetett a világ ellen, amelynek a végén nicsenek nyertesek, ugyanakkor a folyamat maga igen élvezetes mindazok számára, akik hajlandóak elengedi a kispolgári realitást és vért és egyéb testnedveket áldozni kielégülés oltárán.

Ugyan a Die Antwoord videók hagyományosan felfoghatók dadaista alkotásokként, a dél-afrikai duó Banana Brain című dalának vizuális adaptációja esszenciálisra sikeredett. A Visser által játszott fiatal lány egy-egy marék altatóval ártalmatlanítja istenfélő szüleit, hogy Ninja kidekorált kocsijába pattanva hajtsanak egy vad házibuliba.

A Ninja és Terence Neale rendezte klip ezt követően válik igazán szürreálissá, mikor is az énekesnő egy leszbikus bepróbálkozást, majd dürohamot követően, a tükörben cseréli le saját arcát, egy ollóval kopaszítva magát. Csodálatos.

Címkék: ,