A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egyre inkább úgy fest a helyzet, hogy a Guns N’ Roses fellép az idei Glastonburyn

2023. január 9., 12:54

Egyre több jel mutat arra, és egyre több pletyka szól arról, hogy az idei Glastonbury szombati headlinere a Guns N’ Roses lehet, de szorosan mögötte ott van a lehetséges fellépők között az Artic Monkeys is. Vasárnapra pedig már bejelentkezett Elton John, aki most először lép a nagy hírű fesztivál színpadára.

Idén június 21-25. között rendezik meg a Glastonbury fesztivált, amelynek vasárnapi koncertes főhelyét már elfoglalta Elton John. Most pedig másik két név merült fel a szombat este kapcsán. Egyikük helyi erő, a tavaly ismét aktivizálódott, és 2013-ban már a Glastón is fellépett Arctic Monkeys, a másik pedig az amerikai rockzene legedája, a Guns N’ Roses.

Először 2021 novemberében merült fel a kérdés, hogy mikor lép fel a Glastón a Guns. Ekkor adott interjút a Metal Hammernek a fesztivál társszervezője, Emily Eavis, aki akkor azt a költői kérdést fogalmazta meg: „Szerintem a Guns N’ Rosesnak valamikor játszania kellene nálunk, nem?”. Egy évvel később már a The Sun állította azt, bennfentes információikra hivatkozva, hogy a Guns N’ Roses a 2023-as Glastonburyn való fellépésről tárgyalt. Egy hónappal később pedig már maga a zenekar osztotta meg azt, hogy idén lesz a valaha volt legnagyobb koncertjük Londonban, június 30-án a BST fesztiválon játszanak a Hyde Parkban. Ami kevesebb mint egy héttel a Glastonbury után lesz. Úgyhogy egyáltalán nem csodálkoznánk azon, ha mindkét helyen meg lehetne idén nézni a Guns N’ Rosest Angliában.

Hallhatott már a Glasto közönsége Guns N’ Rosest a fesztiválon. A zenekar egyik tagja, Slash 2010-ben már járt ott szólóban, és akkor a saját számai mellett eljátszottak öt Guns N’ Roses feldolgozást is.

Ilyen egyébként mostanában élőben a Guns N’ Roses:

Kezdjük a hetet pazar francia punkkal!
ápr. 22., 6:07