A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

El-Q – a Queens Of The Stone Age énekese a Run The Jewels-tagok zenei alapjain

2018. április 5., 13:52

A Queens Of The Stone Age-főnök Josh Homme által rendezett American Valhalla című Iggy Pop-dokumentumfilmet a mai napon vetíti a budapesti Titanic Filmfesztivál, ennek örömére hallgassunk meg egy új albumot, melyben a híres rockegyüttes frontembere a Run The Jewels-tagok hiphopalapjaira énekel rá. Amúgy nem állnak távol egymástól: a június 21-re a Budapest Parkba bejelentett QOTSA-fellépés utáni héten a londoni Finsbury Parkban épp El-P és Killer Mike rapduója lesz Josh-ék egyik előzenekara – és most egy mashup albumon is összehozta őket egy francia DJ-producer!

A Lorde-dal közös aktuális amerikai turnéjuk mellett most áprilsiban a Record Store Day idei nagyköveteiként is jeleskedő Run The Jewels-tagok közül a fehér producer-rapper El-P (polgári nevén: Jaime Meline) legutóbb az új-zélandi énekesnőnek készített remixével jelentkezett, most viszont az ő zenéit szabta át egy párizsi bootleg-DJ: a ToToM művésznéven dolgozó Thomas Boivin az RTJ-számokból, El-P szólólemezeiről és a producerként szintén általa jegyzett 2012-es R.A.P. Music című Killer Mike-albumról vette az alapokat, melyekre aztán Josh Homme énekét keverte rá (nemcsak a Queens Of The Stone Age-dalaiból, de Them Crooked Vultures-számaiból és UNKLEkollaborációiból is).

az El-P alapjaival a Queens-frontember hangját párosító anyag, mely az El-Q címet kapta, itt hallható:

a mashup albumot El-P is lelkes köszönettel üdvözölte, majd Twitter-posztját a Queens Of The Stone Age is helyeslően megosztotta:

.
ToToM ebben a tavaly májusi mashupjában ellenkező irányból is összeillesztette a két együttest: a Tangled Has It (Run The Jewels vs. Queens Of The Stone Age) zenei alapjai a Tangled Up In Plaid című QOTSA-számból, a rapszövegek pedig a RTJ-féle Legend Has It klipdalból valók!

ToToM már 2005 óta készít QOTSA-mashupokat, bár a technikailag ügyetlenebb korai darabokat már kicsit szégyelli:


a legutóbbi QOTSA-megjelenés a tavalyi Villains album Head Like A Haunted House dalának márciusi Liam Lynch-klipje volt:

plakát a nagy londoni QOTSA-koncerthez, melyen a Run The Jewels lesz az egyik előzenekar Iggy Pop és a Hives mellett:

The Killers: Boy – új kislemezdal
aug. 5., 11:34
The 1975: Happiness – újabb klipdal a Being Funny In A Foreign Language albumról
aug. 4., 6:56
Rina Sawayama: Hold The Girl +FRISSÍTÉS: klip a japán-brit énekesnő második albumának címadó dalához
júl. 27., 23:54
Benjamin Clementine: Copening Weakend – videoklip két új dalhoz
júl. 25., 13:34