A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Eladó! Elképesztő fotók Frank Zappa rezidenciájából

2016. március 9., 16:27

Ebayen hirdetik Frank Zappa egykori kaliforniai házát, melyben a zenész-legenda 1968-tól kezdve 1993-as haláláig élt. A 9 millió dolláros kikiáltási árral futó hirdetéshez a rajongók szerencséjére megannyi csodálatos fénykép is készült a ház lélegzetelállító enteriőrjéről.

Bárki megvásárolhatja Frank Zappa egykori birtokát és a rajta álló házat, ahol a zenész maga is élt. Zappa 1968-ban vásárolta a kaliforniai, 740 négyzetméteres ingatlant, amely az évtizedek során családi rezidenciájává és elsőszámú alkotóműhelyévé vált. A nyolcvanas évektől kezdve az ingatlanban működött az Utility Muffin Research Kitchen néven elhíresült stúdió, ahol Zappa mellett megszámlálhatatlan zenész rögzített anyagokat. A Hollywood-i épület pincéjében található az évtizedek óta csak „Bunker”-ként emlegetett helyiség, ahol a zenész egykor a számára különösen értékes iratokat, dokumentumokat tartotta, lakat alatt.

A háztetőn teniszpályával, a kertjében  medencével felszerelt építményt Zappa 1993-as halála óta családja gondozta és tartotta rendben: az eladás is csak azért kerülhetett szóba, mivel a befolyó összeggel Alex Winter zöld utat kapott Zappa-dokumentumfilmjének büdzséjét erősítenék.

Címkék: