A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Eladó Prince legendás gitárja

2016. május 19., 18:50

Az egyetlen példányban létező, különös alakú hangszert a zenész a nyolcvanas és kilencvenes években használta, lényegében saját színpadi szimbólumává varázsolva azt. A gitár jelen tulajdonosa szerint az, hogy ilyen kevéssel Prince halála után árverezi el a hangszert ugyan morbidnak hat, ám mindenképp megérthető.

prince3

Eladó Prince kultikus, szarvas felhő formájú, citromszín gitárja, melyet a zenész a nyolcvanas és kilencvenes évek során vált egyik elsőszámű színpadi hangszerévé – számolt be róla az NME. Az egyedi gyártású elektromos gitár június 24-én, a kaliforniai Heritage Auctions árverésen talál majd új gazdára borsos, 8,3 millió forintos kikiáltási áránál feltételezhetőleg jóval drágábban.

A hangszer, melynek nyaka Prince egy 1994-es franciaországi turnéja során eltört, majd javítva lett, jelenleg egy Richard Leece nevű úr tulajdonában áll, aki saját bevallása szerint Prince rajongóként már kiskora óta szemezett a hangszerrel, mely szerinte „iszonyatosan menő és stílusos.”

Leece egy éve éppen a kikiáltási összegért vásárolta a gitárt, melyet most annak ellenére ad tovább, hogy tudja, a helyzetet sokan morbidnak, sőt visszásnak találhatják, lévén még egy hónapja sincs, hogy az 57 éves zenész elhunyt. „Szörnyen hangzik, de igaz, hogy egy tárgy az eredeti tulajdonosa halálával felértékelődik. Úgy érzem, túl kockázatos lenne a továbbiakban egy ilyen értékű és súlyú értéktárgyat birtokolnom, ezért döntöttem az eladás mellett.”

Címkék: