A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Eladták a Beatles legelső szerződését

2015. szeptember 20., 18:44

A Beatles tagjai 1961-ben, a hamburgi Polydor kiadónak írtak alá, egy rock’n’roll feldolgozás felvételére. Bár a zenekar legelső hivatalos kiadványának soha nem lett komoly visszhangja, a szerződés most több, mint 24 millió forintos áron kelt el szombaton egy New Yorki-i árverésen.

tumblr_lus2gn28yc1qagpmoo1_1280

90 ezer dollárnál, azaz mintegy 24 millió forintnál is többet fizetett egy gyűjtő a Beatles legelső lemezszerződéséért a Heritage Auctions árverésén szombaton, New Yorkban – számolt be róla a Billboard.  A Beatles tagjai még 1961-ben szerződtek le a My Bonnie című single felvételére a hamburgi székhelyű Polydor kiadóhoz.  Bár a My Bonnie Lies Over the Ocean című rock’n’roll-sláger feldolgozásával a Beatles a slágerlisták közelébe sem került, a dal kulcsszerepet játszott abban, hogy Brian Epstein egy évvel később felfedezze magának a zenekart.

bonnie-recording-contract-beatles-2015-billboard

Érdekesség, hogy a dalt még Ringo Starr csatlakozása előtt Pete Besttel a dobok mögött rögzítették, így a hatoldalas német nyelvű szerződést is az ő, illetve John Lennon, Paul McCartney és George Harrison aláírása látható.