A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Electric Youth: Good Blood – a Drive film slágere után újabb dal Nicolas Winding Refn rendezőnek

2017. március 14., 11:25

A dán sztárrendező Nicolas Winding Refn már eddig is remek filmzenelemezeket állított össze fő zeneszerzőjével, az egykori Red Hot Chili Peppers-dobos Cliff Martinezzel, legutóbb a tavalyi Neon Démonhoz (melybe egy Sia/Diplo-kollaboráció is került Wawing Goodbye címmel), és most ugyanehhez a filmhez kapcsolódva kiad egy válogatást is olyan zenékből, melyek a forgatás közben inspirálták. A gyűjteményes albumra eddig kiadatlan exkluzív felvételeket is beszerkesztett, élen a 2011-es Drive – Gázt! című sikerfilmjének A Real Hero című című slágerét jegyző Electric Youth kanadai szerelmespár-szintipopduó legfrissebb felvételével, mely itt hallható először.

Az énekesnő Bronwyn Griffin és a zenész-producer Austin Garrick még általános iskolás korukban jöttek össze, és 2009-ben publikálták első Electric Youth néven jegyzett felvételeiket ezek egyike volt az A Real Hero is, melyet a francia College (a lenti közös képen is látható David Grellier nantes-i zenész-producer, a Valerie elektropop kiadó vezetője) társaságában készítettek és annak azonos című korabeli EP-jén jelentettek meg. A Drive filmnek köszönhető 2011-es befutásuk után az első nagylemezükre 2014-ig kellett várni, és az Innerworld elég jó album is lett, főleg, hogy az ausztrál Empire Of The Sun társszerző-producere, a Pnau-tag Peter Mayes is segítette őket (főleg az Innocence kislemezdal elkészítésében és az anyag végleges keverésben), egy számban pedig még a szintiveterán Vince Clarke (Erasure, ex-Depeche Mode, ex-Yazoo) is beugrott melléjük társproducernek, és természetesen a Refn-filmben elhíresült College-kollaborációjuk is rákerült az albumra.

Az 1970-es születésű rendező a főleg filmzenékre specializálódott Los Angeles-i Milan Recordsnál 2014 óta futó Nicolas Winding Refn Presents sorozatában új (It Follows) és régi filmzenék (Terminator, Robocop, Old Boy) kiadását szerkeszti, és itt jelenteti meg április 14-én a címével már következő munkájára, a Too Old To Die Young krimisorozatra is kacsintó The Wicked Die Young válogatásalbumát, melyre a Neon Démon írásakor és forgatásakor hallgatott régi zenék (Giorgio Moroder, Johnny Thunders, Sparks, Suicide stb.) és egy még publikálatlan Cliff Martinez-téma (Becoming) mellé saját unokaöccsétől, a dalszerző-énekes Julian Windingtől. a szintén filmzeneszerző Kasper Winding és a színésznő Brigitte Nielsen fiától is tett egy kiadatlan felvételt. . .

. . .nyitódalnak pedig a Good Blood című új Electric Youth-számot választotta:

emlékeztetőül itt a Drive-betétdalslágere, az A Real Hero stúdióverzióban és élőben is:

az Electric Youth 2014-es Innerworld albumának Innocence és Runaway című klipdalai:

.
a rendező válogatáslemezének számlistája és borítója:

Nicolas Winding Refn presents The Wicked Die Young (2017)

01. Electric Youth – “Good Blood”
02. Lynsey de Paul – “Won’t Somebody Dance With Me”
03. Suicide – “Cheree (1998 Remastered Version)”
04. 999 – “Homicide”
05. Johnny Thunders & The Heartbreakers – “Pirate Love”
06. Dionne Warwick – “(Theme From) Valley Of The Dolls”
07. Tommy Seebach – “Bubble Sex”
08. Amanda Lear – “Follow Me”
09. Giorgio Moroder – “Knights In White Satin”
10. Sparks – “The No. 1 Song In Heaven”
11. Cliff Martinez – “Becoming”
12. Pino Donaggio – “Dressed To Kill (Pulsion) (1980) – The Shower (Theme from Dressed to Kill)”
13. Claudio Gizzi – “End Of A Myth”
14. Julian Winding – “When You Want To Hurt Someone”

.
az Elle Fanning főszereplésével készült Neon Démon mozielőzetese, 0:55-től Julian Winding The Demon Dance című szerzeményével:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30