A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Electronic Beats: három koncert, melyek jobb hellyé teszik Budapestet

2016. október 28., 22:38

Novemberben újra Budapestre érkezik Európa legszofisztikáltabb elektronikus zenei összeborulása, az Electronic Beats szervezte fesztivál, melynek díszletéül ezalkalommal két napon át az Akvárium Klub szolgál majd. Az Electronic Beats márkaként már önmagában sem hagy sok kételyt a programmal kapcsolatban, ha pedig ez nem lenne elég, összeszedtük a legizgalmasabbnak ígérkező koncerteket.

istropical

Idén a szokottnál korábban esedékes a karácsony az iránymutató elektronikus zenék hazai megszállotjainak, az Electronic Beats ugyanis novemberben újra beveszi a fővárost. Az európai nagyvárosokat immár zsinórban 15 éve színező fesztiválnak ezalkalommal egymást követő két nap is az Akvárium Klub Kis- és NagyHallja ad majd otthont, britnél is britebb, hételőadós felhozatalt csempészve a belváros bordái közé. Íme, három koncert, melyeket bűn, de legalábbis őrültség lenne kihagyni.

Bat For Lashes

Natasha Khan zenéjében egészen sajátos módon olvasztja össze önnön pakisztáni gyökereit angliai mindennapjaival, a történetmesélés olyan esszenciáját varázsolva a színpadra, mely miatt a sajtó világszerte előszeretettel hasonlítja PJ Harvey-hoz, Kate Bush-hoz vagy a korai Bat For Lashes koncertek rezindens közönségének számító Björk-höz. Khan dalai magáról a nőiességről szólnak arról, hogy képes valaki teátrális keretek közt is megőrizni az intimitást és látszólag kitárulkozóbb pillanataiban is megmaradni titokzatosnak. Az énekesnő jelenleg a nászút előtt megözvegyült mennyasszony történetéből merítő, The Bride című lemezét turnéztatja.

Is Tropical

A londoni zenekar az indie szépreményű, ám magárahagyott szerelemgyereke: az elektronikus betétekkel megfűszerezett, egyszerű recept alapján készült, ám kétségtelenül hatásos rockzenét művelő együttes a műfaj pénzt, sikert és csillogást ígérő mézesmadzagja helyett nyakába vette a világot, hogy venezueali fesztiválokon, oroszországi nappalikban vagy épp Mongóliában koncertezzen. Az Is Tropical zenéjét mindezek fényében mi sem tudnánk találóbb jelzőkkel illetni, mint szivárványos és furcsán félegzotikus.

Floating Points

A Electronic Beats idei felhozatalának talán legfrissebb előadója a szintén London-központú Sam Shepherd, akinek 2015-ös Elaenia című bemutatkozó albumával sikerült megtörnie a nemzetközi média jegét. A Floating Points dalaiban egyszerre vegyül a klasszikus zene, a jazz, a soul vagy épp a brazil testrészrázó műfajok, így téve a fiatal angolt a kortárs DJ-k legújabb netovábbjává.

Az Electronic Beats Festival 2016 november 4-én és 5-én zajlik majd a budapesti Akvárium Klubban. Részletes program és elővételes jegyek az alábbi linken elérhetők.