A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Elképesztő áron cseréltek gazdát a The Offspring szerzői jogai

2016. január 8., 21:23

Egy New York-i jogkezelő 35 millió dollárt fizetett a pop-punk együttes a Columbianál kiadott teljes zenei teljesítményének tulajdonjogáért. Az, hogy a világszerte 17 millió lemezt eladó együttes tisztázatlan, az Epitaph kiadóval közösen jegyzett albumaira milyen sors vár, egyelőre rejtély.

The-offspring-1400

Eladták a The Offspring szinte teljes életművének szerzői jogait – számolt be róla a Billboard. A jelentékeny, a Columbia Records gondozásában megjelent daltermést egy New York-i jogkezelő, a Round Hill vásárolta meg, mintegy 35 millió dolláros áron. Az amerikai pop-punk együttes Columbianal megjelentetett albumai azonban korántsem jelentik a teljes életművet: az olyan korai lemezek, mint a Smash vagy az Ignition jogai továbbra is az Epitaph kiadónál maradnak. Ugyanakkor tisztázatlan az Ixnay on the Hombre tulajdonjogi háttere, mivel a Columbia által kiadott album Európában az Epitaph gondozásában jelent meg. Az Offspring világszerte 17 millió lemezt adott el, legkelendőbb az 1994-es Smash volt.

A The Offspring frontembere Dexter Holland úgy nyilatkozott, a Round Hill jó gondját viseli majd a zenekar örökségének, elfogadva, hogy az együttes a jövőben is ugyanúgy koncertezik és vesz fel új dalokat, mint eddig.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33