A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Elkészült a Nick Cave és Warren Ellis kreatív együttműködéséről szóló dokumentumfilm

2022. január 17., 10:15

A This Much I Know to Be True című dokumentumfilmet még az idén bemutatják, a rendező pedig ugyanaz az Andrew Dominik, aki a 2016-os One More Time with Feeling című Nick Cave-doksit is készítette.

A két ausztrál muzsikus, Nick Cave és Warren Ellis között régóta tartó, nagyon szoros és nagyon különleges zenei-szakmai-baráti kapcsolat feszül, az idén bemutatásra kerülő This Much I Know to Be True pedig azt a kapcsolatot kívánja bemutatni és megfejteni. Ellis ugyan már a Let Love In című Bad Seeds-albumon is közreműködött, de igazán szorosra csak 2000 után vált a két zenész kapcsolata. Számos emlékezetes filmzenét komponáltak együtt (pl. The Proposition, The Road, The Assassination of Jesse James by Coward Robert Ford), és Ellis tagja lett Cave zenekarainak is (Grinderman, Bad Seeds). De neki magának is van egy saját, különbejáratú triója The Dirty Three néven és szólólemezt is adott már ki (Three Pieces for Violin).

A 2021-ben jórészt Londonban és Brightonban forgatott dokumentumfilm bemutatójának pontos időpontját még nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy abban még Marianne Faithfull is feltűnik, nem véletlenül. Mind Nick Cave, mind Warren Ellis számára kiemelt jelentőséggel bír a 75 esztendős dalszerző-énekesnő, és nemcsak, mint inspirációs forrás, előkép, hanem több alkalommal dolgoztak is vele.

Ugyancsak idén kerül a mozikba Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by Coward Robert Ford, Killing Them Softly, sőt a Mindhunter című sorozatgyilkosos sorozatból is rendezett pár részt) új játékfilmje, a Blonde, ami Marilyn Monroe életéről szól majd, és a címszerepelőt alakító spanyol színésznő Ana de Armas mellett olyanok bukkannak majd fel a film fontos szerepeiben, mint az Arthur Millert alakító Adrian Brody vagy Bobby Cannavale, aki pedig Joe DiMaggio szerepében tűnik majd fel. A Blonde zenéjét természetesen Nick Cave és Warren Ellis írták.

Nick Cave, Beck, Damon Albarn, Jarvis Cocker és sokan mások is csatlakoztak a madárdalok ihlette számokból készült válogatássorozathoz
máj. 23., 8:45