A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Élőben követhetjük majd a hivatalos David Bowie-emlékkoncertet

2016. március 30., 0:17

A januárban elhunyt énekes egykori producere, Tony Visconti szervezte esten gyakorlatilag a teljes popszakma színpadra lép majd a The Flaming Lips-től kezdve Patti Smith-en, Laurie Andersonon és Blondie-n keresztül egészen a The Roots-ig bezárólag. Az április 1-jei óriáskoncertet a Skype-nak köszönhetően élőben lehet majd követni.

david-bowie_wide-97af5cfe9b08b0969a3e8dceea9b2ffa4fad5109-s900-c85

A világon bárhonnét követni lehet majd David Bowie ki nem mondottan hivatalos, New York-i emlékkoncertjét – számolt be róla az NME. Az énekes egykori producere és jó barátja, Tony Visconti által organizált The Music of David Bowie című estnek a New York-i Radio City Music Hall nagyterme ad majd otthont, a nem mindennapi esemény stream szolgáltatásáról pedig a Skype gondoskodik majd.

Az emlékkoncerten gyakorlatilag mindenki képviselteti magát, aki valaha is megosztotta a színpadot vagy a stúdiót Bowie-val: Blondie, Pixies vagy a The Roots mellett többek között a The Flaming Lips, Patti Smith, Laurie Anderson, a Cat Power és a Blackstar lemezen hallható avantgard-jazz zenekar, a Donny McCaslin Group is szemezget majd az életműből. A The Music of David Bowie est egyébként már 12 éves szériaként fut, melyet hagyományosan a Carnagie Hall-ban rendeznek meg. A 2016-os koncert végleges műsorát a New York Times mindössze órákkal Bowie halálhíre előtt hozta nyilvánosságra.

Címkék: