A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Első három albuma kislemezeinek gyűjteményét adja ki vinyl box setben a The Strokes

2022. december 3., 11:31

Az igencsak átfogó gyűjtemény, a The Singles – Volume 01 az első három album összes slágerét tartalmazza B-oldalak és ritkaságok kíséretében. A The Strokes vinyl box setje 2023. február 24-én jelenik meg.

Ha kicsit meg is kopott a zenekar hírneve, ha kevesebben is rajonganak már értük, mint a 2000-es években, az akkor is tény, hogy a The Strokes első három albumát aranyba kéne önteni. Ez a három nagylemez: a kiváló 2001-es debütálás, az Is This It, a nagyszerű folytatás 2003-ból, vagyis a Room On Fire, majd a három évvel később, 2006-ban érkező First Impressions of Earth. Slágerek garmadáját termelte ki e három nagylemez, melyek gyűjteményes vinyl díszkiadása érkezik jövőre, 2023 február 24-én az egészen puritán The Singles – Volume 01 címmel. Az összesen 10 darab fekete bakelitre nemcsak az összes kislemez-sláger fért fel, hanem azok b-oldalai is. Az egyes kislemezek az eredeti borítóval kerülnek a dobozba, melynek része a dalokhoz tartozó klipek nagy felbontásban nézhető gyűjteménye is. A box set már előrendelhető, méghozzá ide kattintva.

Ugyancsak a – utoljára 2020-ban lemezt (The New Abnormal) kiadott – The Strokes-hoz kötődő hír, hogy a közelmúltban interjút adtak a jövő évi Sundance filmfesztiválon debütáló dokumentumfilm, a Meet Me In The Bathroom készítői és persze a film számára. A doksi – melyben a The Strokes mellett többek között olyanok szerepelnek még, mint az Interpol, az LCD Soundsystem, a Yeah Yeah YeahsNew York 2000-es évekbeli színpompás zenei színteréről szól, és Lizzy Goodman 2017-es, azonos című könyve alapján készült. A film készítői pedig Dylan Southern és Will Lovelace, akik előzőleg az LCD Soundsystem Shut Up And Play The Hits című dokumentum- és koncertfilmjének rendezői is voltak.