A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Eminem a világ legnézettebb rappere

2023. január 7., 20:00

A tavalyi évben Eminem lett a legnézettebb rapper a YouTube-on. Mielőtt tovább olvasnád a hírt, állj meg egy pillanatra, és tippeld meg, összesen hány megtekintéssel büszkélkedik Em.

Oké, elmúlt a pillanat: 2022-ben összesen több mint ötmilliárdszor kattintottak az emberek Eminem dalaira, amihez ezúton is gratulálunk neki.

Azért is meglepő a hír, mert Eminem 25-26 éve lépett színre (1996-ban jelent meg első, Infinite című albuma), és azóta felnőtt egy teljes generáció, azaz nagy biztonsággal feltételezhetjük, hogy a fiatalok is hallgatják ők, nem csak ötvenes apukák bólogatnak keményen a zenéjére otthon a kanapén. Eminem ráadásul két éve nem adott ki új lemezt (legutóbbi albuma a 2020-as Music to Be Murdered by volt), igaz a huszadik jubileumra újra kihozta 8 Mile című filmjének soundtrackjét deluxe változatban, és az elég nagyon ment.

Emellett azért még megjelentette greatest hits albuma második részét (Curtain Call 2), és ugye fellépett a világ egyik legnézettebb TV műsorában, a Super Bowl Halftime Show-ban is haverjaival, Snoop Dogg-gal, Kendrick Lamarral, 50 Centtel, Dr. Drével és havernőjével, Mary J. Blige-dzsal – szóval azért volt szem előtt rendesen. És persze azt se felejtsük, hogy From the D 2 the LBC címmel elkészítette karrierje első kollaborációját Snoop Dogg-gal, amihez (természetesen) készült egy pazar és igen vicces videóklip is.

És még egy érdekesség: Eminem több mint 2 milliárd megtekintéssel előzte meg a második helyezettet, Doja Catet, pedig ő sokkal jobb nő nála, és videóklipjei kivételesen extravagánsak. Itt van például a tavaly megjelent Woman:

És akkor a 2022-es YouTube nézettségi lista első tíz helyezettje a rapperek ligájában:

5.1mrd – Eminem
3.0 mrd – Doja Cat
2.9 mrd – Drake
2.9 mrd – NBA Youngboy
2.1 mrd – Lil Baby
1.9 mrd – Future
1.9 mrd – Lil Nas
1.8 mrd – Juice WRLD
1.8 mrd – Nicki Minaj
1.8 mrd – 50 Cent

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30