A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Én meg az Ének 2. – Bérczesi Robi lemezbemutatója az Erkel Színházban

2018. január 16., 21:32

Exkluzív és ebben a formájában megismételhetetlen produkcióval érkezik 2018. január 22-én az Erkel Színházba az ország egyik legikonikusabb dalszerzője, Bérczesi Róbert.

A frontember elsősorban a hiperkarmának köszönheti ismertségét, de további projektjei, a BioRoBoT és az Én meg az Ének is széles közönséghez juttatták el zenéjét az elmúlt években. Utóbbi az énekes zenei munkásságának legfontosabb állomásait rögzíti és dolgozza fel, magába foglalva Robi zenekarainak legnagyobb slágereit és kedvenc, régebbi magyar népdalainak újraértelmezett változatait is.

„Az Én meg az Ének – emléxel még? lemez feldolgozásokról szól. Vannak rajta olyan magyar feldolgozás-dalok, amiknek nem maradt hely az első emléxel? című albumon. Ami ezt a mostanit megkülönbözteti az első Én meg az Ének lemeztől az az, hogy ezen vannak olyan népdalfeldolgozások, versátiratok, amelyek az elsőn nem szerepeltek. Ez a változatosság és a profi megszólalás méltó emléket állít ezeknek a számomra kedves daloknak” – mondja Bérczesi Robi.

Igaz, a projekt egyszálgitáros felállásként vált ismertté, ezúttal rendhagyó módon, Robi életében másodszor zenekarral és vendégelőadókkal kiegészülve mutatja be az Én meg az Ének második albumát az Erkel Színházban.

„Az Erkel Színházban az egyszálgitáros lemezbemutató azért túlzás lenne – mondja Robi. – Másrészt szerettem volna, hogy akik a lemezen szerepelnek, például a Republic Quartet vonósnégyes, legyenek ott a lemez bemutatóján is, és mindenki más is, aki a saját témáival hozzátett az album hangszereléséhez. Kellett egy ritmusszekció, egy basszeros, egy szólógitáros is; ők mind a hiperkarma tagjai. A lemez hiteles, élő bemutatásához ott kell lennie Koltay Kurszán barátunknak a Margaret Islandből, aki egészen elképesztő zongoratémákat írt a lemezre. Nemes Janó, az album kreatív producere szintén nélkülözhetetlen az élő megszólaláshoz – így alakult ki a zenekar 14 fősre. A két énekesnő vendégünkkel – Palya Beával és a margaret islandes Lábas Vikivel együtt – összesen 16 előadó lép majd fel az Erkel Színház színpadán.”

Az esemény Facebook oldala.

Jegyek itt kaphatók.