A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Énekesre gyűjt a világ első robotzenekara

2015. november 20., 17:28

Kickstarter kampányt indított a Compressorhead, a világ első, kizárólag robotokból álló rockzenekara, hogy triójuknak frontembert építhessenek és vele elkészíthessék első nagylemezüket.

compressorhead

Rajongóitól gyűjtene pénzt énekese legyártásához a planéta első csak és kizárólag robotokból álló rockzenekara. A berlini Compressorhead mögött álló Frank Barnes, Markus Kolb és Stock Pulm mindenféle támogatás nélkül, évek alatt tervezték-és építették meg a négykarú dobost, Stickboyt, a 78 ujjú gitárost, Fingerst és az acélkezű basszusgitárost, Bonest. A Compressorhead tagjai valódi hangszereken, dobokon, gitárokon és erősítőkön játszanak, slágereiket pedig nem más, mint a The Hanson brothersből ismerős kanadai dalszerző, John Wright jegyzi.

Az együttes az általa indított Kickstarter kampánnyal szeretne elegendő pénzt összegyűjteni ahhoz, hogy megszülethessen a zenekar negyedik, hiányzó tagja: egy frontember, akivel a Compressorhead végre felvehetné első albumát. A készítők a nagylemezt az egész világon ingyenesen letölthetővé tennék és természetesen turnét is szerveznének hozzá. Mindezekkel együtt a célösszeg igen magasra, 290 ezer euróra szökött, melyből a cikk megjelenéséig 30 ezer euró, körülbelül 9 millió forint gyűlt össze.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33