A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ennio Morricone elborzadt Tarantino új filmjétől

2015. december 13., 22:00

Túlságosan erőszakosnak találja Quentin Tarantino karácsonyra időzített westernjét Ennio Morricone, melyhez ő maga komponált zenét. A legendás olasz zeneszerző szerint a rendező filmjeiben – nagyon helyesen – még mindig a társadalom kivetettjei és a kisember pártját fogja.


cms-image-004256010

Saját bevallása szerint valósággal sokkolta Ennio Morriconet Quentin Tarantino új filmje, a The Hateful Eight. A karácsonykor érkező, vérben tocsogó westernnel kapcsolatban a zeneszerző a Telegraphnak elmondta, szinte már lámpalázas volt a rendezővel való közös projektje miatt, mivel úgy vélte, „ez a film egészen különlegesen bánásmódot érdemel.”

„Lenyűgözött, de egyben sokkolt a filmben látható erőszak miértje és mikéntje egyaránt. Idő kellett ahhoz, hogy az áldozatok személyéből rájöjjek, Tarantino továbbra is az alsóbb társadalmi rétegeknek szurkol” – nyilatkozott Morricone. A 87 éves zeneszerző különféle szerzeményeit a rendező ugyan már több ízben felhasználta, azonban a Hateful Eight az első film, melynek teljes zenei világáért ő felelős. Tarantino westernjét december 25-én mutatják be az amerikai, január elején pedig az európai mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=6_UI1GzaWv0