A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Eric Clapton: „Már jó ideje be kellett volna dobnom a törülközőt”

2016. június 13., 9:52

A 71 éves rock & blues legenda egy interjúban mesélt arról, egy éve észlelte először a perifériás neuropátia tüneteit, állapota pedig addig súlyosbodott, hogy mostanra már a hangszeren való játékát is komolyan behatárolta. Eric Clapton május végén jelentette meg legújabb, I Still Do című albumát.

LONDON, ENGLAND - MAY 14: Eric Clapton performs live on stage at Royal Albert Hall on May 14, 2015 in London, England. (Photo by Brian Rasic/WireImage)

LONDON, ENGLAND – MAY 14: Eric Clapton performs live on stage at Royal Albert Hall on May 14, 2015 in London, England. (Photo by Brian Rasic/WireImage)

Már nem képes úgy gitározni, mint akár csak néhány hónappal ezelőtt – nyilatkozta a zenész a Classic Rock magazinnak adott interjújában. A gitárosnál saját bevallása szerint az elmúlt egy évben egyre sűrűbben tapasztalt fájdalomhullámokat, melyeket eleinte egyszerű derékfájásnak gondolt, azonban mostanra bizonyossá vált, perifériás neuropátiáról van szó, mely „olyan, mintha az ember testébe elektromos áramot vezetnének, fejtetőtől a lábujja hegyéig.”

Clapton elárulta, idegkárosodása miatt már alig tud gitározni, azonban mégsem hajlandó keseregni állapota miatt. „Mivel meggyógyultam az alkoholizmusból és egyéb addikciókból, úgy érzem, az már önmagában csodálatos, hogy életben lehetek. Szigorúan véve, már jó ideje be kellett volna dobnom a törülközőt, ám valamilyen okból sikerült kikecmeregnem a saját poklaimból és kapni egy második esélyt.” A zenész május végén jelentette meg legújabb, I Still Do című albumát.

Címkék: