A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Érzelemdús klubslágerrel vezeti fel közelgő szólólemezét Romy, a The xx énekesnője

2023. június 8., 16:00

Romy, a brit énekesnő, dalszerző és DJ, aki a The xx tagjaként három népszerű albummal is büszkélkedhet, ma bejelentette első szólólemeze érkezését: a Mid Air című anyag szeptember 8-án jelenik meg a Young kiadó gondozásában.

Az ígéretek szerint az album a táncparketten való ünneplésről, illetve az ott megtalált menedékről és megváltásról szól majd. Ezeken belül a szerelemről, a gyászról, a kapcsolatokról, az identitásról és szexualitásról, és valójában egy szerelmes levél lesz a queer kluboknak, ahol Romy közösségre és szeretetre lelt. A Mid Air bizonyos értelemben egy „coming out lemez”, bár az énekesnő a magánéletében már régen coming outolt, másrészt pedig egy „coming through” korong, ami keresztül vezet a gyászon és a szívfájdalmon át egészen az eufóriáig.

A produceri munkálatokban Romy visszatérő együttműködői és barátai, Fred again.., Stuart Price és Jamie xx segédkeztek. Az albumból már kaptunk némi ízelítőt (előbb a Strong, majd az Enjoy Your Life), ma pedig tovább színesíti a sort a Loveher című dal. Ez egy sarkalatos szerzemény Romy számára: ez a lemez nyitódala, és az első szám, amit megírt: „Egy büszke és pozitív queer szerelmi történet, amivel a Mid Air elkezdődött.”