A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Esti Kornél 10: nyomtalan évek nyomai

2016. november 17., 8:53

Az Esti Kornél pontosan az a zenekar, mely nélkül ugyan eltelhetett volna az elmúlt tíz év, azonban mégis jobb volt így, velük a fedélzeten. Az együttes pénteken, az Akvárium Klub NagyHalljában ünnepli a kétszámjegyű jubileumot, összeszedtük, miért is lenne kár kihagyni a gyertyák elfújását.

Esti-Kornél-1024x818

Hol tartana most a magyar könnyűzene az Esti Kornél nélkül? – tehetnénk fel a kérdést s bár a válasz minden bizonnyal: ugyanott, mint most, nem jelenti, hogy az együttes ne érdemelte volna meg az évtizedes működést. Ugyan az Esti konrél már nem először bizonyítja az Akvárium színpadán, hogy egyetemi zenekarnak lenni nem kor kérdése, hanem életérzés.

A mezőtúri garászból kiszabadult együttes 2006 óta igen messzire jutott egy kitaposott, ám avarral sűrűn elfedett úton: a Kispál és a Borz egyik utolsó – az eredeti tagok közül senkit magába nem foglaló – úgynevezett alternatív zenekarként legfrissebb, Éjszaka van című lemezével az Esti Kornél immár bölcsészlányok második generációját lasszószta meg. Ugyan a zenei megvalósítás – minden bizonnyal – tudatos mód a mai napig inkább az ezredfordulóra kívánkozik, az Esti Kornél szövegvilága az elmúlt évek során határozottan kinyílt, szinte virágba borult.

Az eredmény egy minimális dramaturgiai befektetéssel maximális érzelmi reakciót elérő pop produkció, mely egy évtizeddel a háta mögött szinte olajozottan működik.

Az Esti Kornél november 18-án ünnepli fennállásának tizedik évét a budapesti Akvárium Klub NagyHalljában.

Címkék: